Cele mai citite
 


Cluj: Trei reprezentanţi de renume ai vieţii medicale - în competiţia pentru funcţia de rector al UMF
miercuri, 14 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Competiţia pentru funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca se va desfăşura, joi, 15 decembrie, între trei reprezentanţi de frunte ai învăţământului superior medical - profesorii universitari dr. Constantin Ciuce, Petru Adrian Mircea şi Alexandru Irimie.
Medic primar la Clinica Chirurgie I, specializat în chirurgie generală şi chirurgie vasculară, membru fondator al Societăţii Române de Microchirurgie Constructivă, director al Centrului de Formare în Microchirurgie din cadrul UMF, prof. dr. Constantin Ciuce, actualul rector al UMF, se bucură de aprecieri unanime din partea mediului academic clujean, fiind considerat atât un bun administrator, organizat şi deschis inovaţiei, cât şi un specialist cu rezultate de vârf. Printre realizările mandatului său din perioada 2008-2011 se numără finalizarea unor mari investiţii şi deschiderea unor noi proiecte, creşterea patrimoniului instituţiei, informatizarea acesteia, stabilitatea financiară, consolidarea imaginii UMF, obţinerea poziţiei de universitate de cercetare şi educaţie, constituirea Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România, înfiinţarea Centrului de Cercetare pentru Genomică Funcţională, Medicină Translaţională şi Biomedicină, a Centrului de Aptitudini Practice şi Simulare, precum şi introducerea unei bibliografii moderne şi unice pentru accesul la rezidenţiat, prin publicarea cărţii "Book des ECN.
Prof. univ. dr. Constantin Ciuce acordă prioritate în proiectul său administrativ pentru funcţia de rector continuării dezvoltării infrastructurii universităţii. Rectorul Constantin Ciuce a pledat constant pentru recâştigarea demnităţii corpului profesoral, ierarhizarea universităţilor şi a corpului profesoral în raport cu valoarea reală, finanţarea universităţilor în funcţie de clasificarea lor ierarhică şi pentru o maximă responsabilizare în acordarea diplomelor de absolvire.
Prof. univ. dr. Petru Mircea, fost decan al Facultăţii de Medicină, în prezent şef al Secţiei de Gastroenterologie de la Clinica Medicală I, a candidat şi în 2008 pentru poziţia de rector al instituţiei. Proiectul său managerial pentru competiţia din acest an se axează pe resursele umane de calitate din UMF. El consideră că obiectivul prioritar al universităţii trebuie să fie realizarea excelenţei, iar aspiraţia instituţiei clujene trebuie să fie cea de a deveni un reper la nivel european. Prof. univ. dr. Petru Mircea apreciază că este nevoie de o profundă schimbare a culturii instituţionale, de continuarea reformelor, iar realizarea indicatorilor de calitate să se reflecte şi în recompensarea diferenţiată a specialiştilor.
Prorectorul UMF, prof. univ. dr. Alexandru Irimie, director al Institutului Oncologic "Ioan Chiricuţă", vizează în proiectul conceput pentru ocuparea funcţiei de rector o creştere a veniturilor personalului instituţiei prin proiecte cu finanţare europeană şi guvernamentală. Din punctul său de vedere, rectorul unei universităţi este cel ce aduce banii pentru dezvoltarea instituţiei şi pentru majorarea veniturilor angajaţilor, chiar dacă în 2012 salariile vor fi îngheţate. Totodată, prof. univ. dr. Alexandru Irimie susţine în proiectul său că un managemet profesionist se bazează pe formarea unei echipe cu temeinice cunoştinţe antreprenoriale, iar succesul acesteia trebuie să reprezinte succesul întregii comunităţi universitare medicale clujene. Printre obiectivele prioritare menţionate de prof. dr. Alexandru Irimie se numără redarea demnităţii sociale şi profesionale a cadrelor didactice, revitalizarea misiunii educaţionale a şcolii medicale şi dezvoltarea şi coordonarea investiţiilor strategice. AGERPRES/(AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Comisia electorală a UMF alege noile structuri de conducere ale instituţiei Comisia electorală a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca alege, joi, prin vot secret, structurile de conducere ale instituţiei, pentru mandatul 2012-2016.
Cluj: Peste 1.200 de absolvenţi ai promoţiei 2010 a UMF, la festivitatea de absolvire Cluj-Napoca, 3 iul /Agerpres/ - Peste 1.200 de absolvenţi ai promoţiei 2010 a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ''Iuliu Haţieganu'', participă, sâmbătă, alături de profesori şi părinţi, la festivitatea de absolvire, găzduită de stadionul 'Dr. Constantin Rădulescu',
Cluj: Proiect cu finanţare europeană pentru ridicarea calităţii programelor de studii medicale şi farmaceutice Cinci universităţi cu profil medical şi farmaceutic din România au elaborat şapte programe de studii, care vor contribui la creşterea calităţii ofertei educaţionale din domeniul sănătăţii, în cadrul proiectului intitulat "Standarde de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul...
Prof. univ. dr. Constantin Ciuce: Calitatea învăţământului medical depinde de deciziile politice şi de strategia asumată de fiecare universitate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Constantin Ciuce, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care evidenţiază calitatea învăţământului medical din România şi abordează, în paralel, aspecte legate de subfinanţarea...
Cluj: Prefectul Gheorghe Vuşcan s-a întâlnit cu rectorii celor şase universităţi clujene Rectorii celor şase universităţi din Cluj-Napoca au participat, luni, la o întâlnire cu prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, ce a vizat deschiderea unui dialog real pe teme economice, sociale şi culturale, benefic întregii comunităţi, care să cuprindă şi aspecte referitoare la regionalizare şi...
Cluj: A fost inaugurat primul Centru de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină din România Primul Centru de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină din România a fost inaugurat, miercuri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, noua unitate fiind realizată în urma unei investiţii din fonduri proprii de aproximativ 4,5 milioane de euro.