Cele mai citite
 


Covasna: Consiliul Reprezentanţilor Unionali se reuneşte la Sfântu Gheorghe
miercuri, 14 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Reprezentaţilor Unionali (CRU) din cadrul UDMR se va reuni la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe, în program fiind prevăzute atât dezbateri politice, cât şi întruniri cu diverse structuri profesionale şi asociative.
Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă vor avea loc 13 evenimente, printre acestea numărându-se o reuniune a ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, cu directorii spitalelor din judeţ, o întâlnire a ministrului Laszlo Borbely şi a europarlamentarului Iuliu Winkler cu reprezentanţii mediului de afaceri, precum şi a ministrului Culturii şi Cultelor, Kelemen Hunor, şi a europarlamentarului Sogor Csaba cu reprezentanţi ai bisericilor istorice maghiare. De asemenea, vicepremierul Marko Bela va avea o întâlnire cu directorii de şcoli din judeţul Covasna, după care îşi va lansa un nou volum la Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe.
În paralel, vor mai avea loc un for al agricultorilor, o reuniune cu reprezentanţi ai societăţii civile şi ai organizaţiilor de tineret maghiare, precum şi o întâlnire a primarilor UDMR cu liderii organizaţiei.
Tamas Sandor a menţionat că în cursul zilei de sâmbătă se va desfăşura festivitatea de decernare a premiilor 'Bradul de argint', lista numărând în acest an 30 de premianţi. 'Bradul de argint' a fost instituit în anul 2002 la propunerea fostului preşedinte al UDMR Marko Bela şi se acordă în fiecare an persoanelor care au desfăşurat o activitate deosebită pentru 'redobândirea pământului natal' şi pentru înfăptuirea programului Uniunii, pe baza propunerilor prezidiului executiv.
Tamas Sandor a menţionat că este pentru a doua oară în ultimii 20 de ani când CRU se reuneşte la Sfântu Gheorghe, ultima dată fiind în anul 1995.AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Locurile de muncă şi serviciile medicale, în topul nemulţumirilor cetăţenilor din judeţ - sondaj UDMR Lipsa locurilor de muncă şi calitatea serviciilor medicale, nivelul pensiilor şi salariilor, situaţia drumurilor şi podurilor sunt pe primele locuri în topul nemulţumirilor cetăţenilor din judeţul Covasna, în timp ce problemele care ţin de identitatea maghiară sunt pe locurile următoare, relevă un sondaj...
Covasna: Organizaţia judeţeană a PSD acuză autorităţile locale că nu au atras investitori în zonă Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, acuză autorităţile locale că nu şi-au dat interesul să atragă investitori în zonă, susţinând, chiar, că au blocat accesul acestora.
Covasna: Zece candidaţi au intrat în competiţie pentru un loc în Parlament pe listele UDMR Zece membri UDMR vor să candideze pe listele Uniunii pentru un loc în viitorul Parlament în unul dintre cele şase colegii uninominale din judeţul Covasna.
Covasna: Inaugurarea SMURD, în prezenţa ministrului Sănătăţii Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna va fi inaugurat oficial vineri, la Sfântu Gheorghe, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Rittli, şi a subsecretarului de stat Raed Arafat.
Covasna: Prevenţia bolilor de inimă, obiectiv prioritar, apreciază directorul medical al SJU Sfântu Gheorghe Prevenirea, depistarea şi tratarea precoce a bolilor de inimă trebuie să devină unul dintre obiectivele prioritare ale următorilor ani în condiţiile în care acestea reprezintă principala cauză a mortalităţii în judeţul Covasna, afirmă directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe...
Covasna: Deputatul Edler Andras, de partea mamelor care contestă reglementările privind concediile medicale Deputatul UDMR Covasna Edler Andras consideră că prevederile legale referitoare la verificarea concediilor medicale, respectiv Ordonanţa 36/2010, nu ar trebui să includă femeile gravide şi mamele aflate în perioada de creştere a copiilor, ci doar persoanele aflate în incapacitate temporară de muncă.