Cele mai citite
 


Covasna: Sindicatul Sanitas, împotriva relocării spitalului TBC la Vâlcele
miercuri, 14 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna se opune mutării Spitalului TBC din Sfântu Gheorghe în localitatea Vâlcele, susţinând că locaţia nu este potrivită.
Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că vestea mutării acestei secţii a Spitalului Judeţean în clădirea în care a funcţionat până în această vară Centrul de patologie neuromusculară din Vâlcele a creat "foarte multă vâlvă", în special în rândul foştilor angajaţi ai centrului care au fost mutaţi la Întorsura Buzăului, dar şi în rândul angajaţilor secţiei TBC din Sfântu Gheorghe care vor trebui să facă zilnic naveta.
'Am fost contactat de 15 persoane - cadre medicale care au lucrat la Vâlcele şi care fac naveta la Întorsura Buzăului aproape 100 de kilometri în fiecare zi - revoltate, pe bună dreptate, de ceea ce se întâmplă. Vestea i-a bulversat. Adică spitalul din Vâlcele a fost închis pe considerentul că clădirea nu mai e bună, iar acum vor să-l redeschidă pentru secţia de pneumologie (...) Oamenii au răbufnit, înţelegând, după şase luni de navetă, că activitatea medicală putea continua, aşadar, în vechea clădire de la Vâlcele', a precizat Vasile Neagovici.
Liderul sindical a admis că locul spitalului TBC nu este în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, dar consideră că nici Vâlcele nu este locaţia cea mai potrivită.
'Un spital TBC prezintă un risc major, trebuie îndeplinite anumite condiţii speciale (...) Înţelegem că la Vâlcele se doreşte dezvoltarea turismului, s-a făcut 'Drumul apelor minerale', iar acum se aduce în acest loc un spital TBC', a mai spus Vasile Neagovici.
Drept urmare, Sanitas Covasna va contesta în instanţă decizia Ministerului Sănătăţii prin care a mutat Centrul de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, precum şi celelalte hotărâri ce privesc transferul clădirii în patrimoniul Consiliului Judeţean Covasna, respectiv în administrarea Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe.
Spitalul din Vâlcele a fost închis în urmă cu câteva luni printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii, iar activitatea medicală a fost relocată la Întorsura Buzăului, unde există un spital nou, în care s-au investit aproape trei milioane de euro, dar care nu a funcţionat până în această vară deoarece nu a avut dotarea necesară şi nici medici. Iniţial pacienţii şi cadrele medicale au protestat, dar ulterior majoritatea s-au declarat mulţumiţi de condiţiile oferite.
Consiliul Judeţean (CJ) Covasna vrea să renoveze clădirea din Vâlcele şi să mute aici Secţia de Pneumologie şi pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, aflat în subordinea sa, iar în acest scop a iniţiat procedurile pentru preluarea acesteia. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...
Covasna: Protest al angajaţilor şi pacienţilor de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele în faţa Prefecturii Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în încercarea de a determina conducerea Ministerului Sănătăţii să renunţe la decizia de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului...
Covasna: Angajaţii şi pacienţii spitalului din Vâlcele au reluat protestele Cadrele medicale şi bolnavii internaţi la Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva mutării acestei unităţi medicale la Întorsura Buzăului.
Covasna: Pacienţii şi cadrele medicale de la Spitalul din Vâlcele au reluat protestele Aproximativ 80 de pacienţi şi cadre medicale de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Covasna: CJ solicită clădirea spitalului din Vâlcele pentru a muta secţia de pneumologie din Sfântu Gheorghe Consiliul Judeţean (CJ) Covasna vrea să mute Secţia de Pneumologie şi pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe în clădirea fostului Centru de patologie neuromusculară din Vâlcele, care a fost închis în urmă cu câteva luni, iar în acest scop a adoptat miercuri o hotărâre...