Cele mai citite
 


DNA: Informaţiile IPJ Cluj referitoare la Călin Stoia nu corespund realităţii
miercuri, 14 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
DNA susţine că declaraţiile reprezentanţilor IPJ Cluj nu corespund realităţii, în cazul omului de afaceri Călin Stoia, care face zilnic deplasări la Spitalul de Recuperare Cluj, deşi este arestat în dosarul ''Apostu''.
''În prezenta cauză, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj care îl avea în custodie pe inculpatul Călin Stoia nu a făcut nicio comunicare Serviciului teritorial Cluj nici cu privire la efectuarea de investigaţii de specialitate şi nici cu privire la procedurile de recuperare efectuate la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj de care a beneficiat inculpatul aflat în arest preventiv. Prin urmare atât informaţia conţinută în comunicatul emis de IPJ Cluj referitoare la aceste aspecte, cât şi declaraţia inspectorului şef al IPJ Cluj, chestor Ioan Păcurar, nu corespund realităţii'', precizează DNA, într-un comunicat de presă.
DNA susţine că, potrivit art. 1391 din Codul de procedură penală, privind tratamentul medical sub pază permanentă, ''în cazul în care, pe baza actelor medicale, se constată că cel arestat preventiv suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, administraţia locului de deţinere dispune efectuarea tratamentului sub pază permanentă în reţeaua medicală a Ministerului Sănătăţii Publice, motivele care au determinat luarea acestei măsuri fiind comunicate de îndată procurorului''.
Omul de afaceri Călin Stoia, care este arestat alături de Sorin Apostu pentru dare de mită, face zilnic deplasări la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca pentru proceduri şi fizioterapie.
IPJ Cluj precizează, într-un comunicat de presă, că tratamentul respectiv a fost solicitat de Stoia.
''În urmă cu 10 zile, arestatul preventiv S. Călin a solicitat efectuarea unui consult medical, medicul unităţii recomandând efectuarea de investigaţii medicale de specialitate. Această solicitare a fost adusă la cunoştinţa procurorului şef al DNA care şi-a dat acordul pentru efectuarea de investigaţii de specialitate. Urmare a efectuării acestor investigaţii, medicii specialişti au recomandat efectuarea unor proceduri medicale şi fizioterapie în baza unui grafic de tratament. Şeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Cluj a verificat dacă în sistemul penitenciar din ţară există posibilitatea efectuării tratamentului prescris persoanei arestate preventiv, însă nu a fost identificată nicio locaţie în acest sens'', se menţionează în comunicatul IPJ Cluj.
Potrivit IPJ, arestatul preventiv este escortat zilnic la Spitalul Clinic de Recuperare din municipiul Cluj-Napoca şi supravegheat în permanenţă de către un poliţist din cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă în ţinută civilă, pe toată durata desfăşurării tratamentului.
Pe 9 noiembrie, primarul Sorin Apostu a fost reţinut de DNA şi apoi arestat pentru 29 de zile printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj sub acuzaţia că a luat mită în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare.
Tot atunci, Călin Stoia, administrator al companiei de salubrizare Brantner Vereş, a fost arestat pentru 29 de zile pentru dare de mită. Ulterior, Curtea de Apel Cluj a decis prelungirea cu 30 de zile a arestării celor doi, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat măsura la sfârşitul săptămânii trecute. AGERPRES/ (AS - Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Călin Stoia, arestat în 'dosarul Apostu', face zilnic fizioterapie în oraş Omul de afaceri Călin Stoia, care este arestat alături de primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, pentru dare de mită, face zilnic deplasări la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca pentru proceduri şi fizioterapie.
Cluj: Arestatul Călin Stoia are nevoie de tratament balneo, afirmă avocatul Sergiu Bogdan Omul de afaceri Călin Stoia, arestat în 'dosarul Apostu', are nevoie de tratament balneo-fizio-kinetoterapeutic, potrivit avocatului său Sergiu Bogdan.
IGPR a constatat câteva nereguli în privinţa arestatului Călin Stoia IGPR a constatat mai multe nereguli în ceea ce priveşte starea de arest a omului de afaceri Călin Stoia, cercetat în 'dosarul Apostu'.
Cluj: Spitalul Clinic de Recuperare a fost preluat de CJ fără nicio datorie Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost preluat de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj fără nicio datorie, a declarat, joi, pentru AGERPRES directorul medical al unităţii sanitare, dr. Emil Bogdan.
DSP Cluj susţine că nu este nimic ilegal în cazul cadavrelor decapitate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj a comunicat Ministerului Sănătăţii că aspectele sesizate în cazul cadavrelor decapitate de la Institutul de Medicină Legală (IML) din Cluj-Napoca sunt eronate şi că nu s-au constatat abateri de la prevederile legale referitoare la manipularea cadavrelor umane.
Cluj: Medici ginecologi cercetaţi penal pentru culpă medicală Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a deschis o anchetă penală în cazul unei femei de 29 de ani care a murit la puţin timp de la naştere, la Clinica de Ginecologie nr. 1 din Cluj-Napoca.