Cele mai citite
 


Hunedoara: Peste 11.800 de vaccinuri antigripale au fost distribuite medicilor de familie
miercuri, 14 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a primit de la Ministerul Sănătăţii peste 11.800 de doze de vaccin antigripal, acestea urmând să fie distribuite medicilor de familie în următoarele zile pentru o nouă campanie de imunizare a populaţiei cu grad de risc la îmbolnăvirile de gripă.
'Repartiţia pentru judeţul Hunedoara este de 11.850 de doze de vaccin antigripal, din cele 46.764 solicitate. Îi rugăm pe toţi medicii care desfăşoară activităţi de vaccinare antigripală să se prezinte imediat la sediul DSP Hunedoara pentru a-şi ridica necesarul de vaccinuri', a declarat, marţi, directorul executiv al DSP Hunedoara, dr. Dumitra Ştefan.
Potrivit acesteia, vaccinarea antigripală reprezintă principala metodă de prevenire a gripei. De asemenea, se recomandă populaţiei ca în această perioadă, cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfaturile medicilor şi să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.
'Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi, în special, prin gripă', a precizat dr. Dumitra Ştefan.
Un regim de viaţă sănătos, cu o alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, mişcarea şi odihna suficiente, dar şi evitarea locurilor aglomerate pot contribui, în egală măsură, la prevenirea îmbolnăvilor. AGERPRES/(AS-Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Hunedoara: Campania de vaccinare antigripală începe pe 1 noiembrie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a primit 42.000 de doze de vaccin antigripal sezonier, campania de imunizare a populaţiei împotriva gripei fiind programată să înceapă luni, 1 noiembrie, prin intermediul cabinetelor medicilor de familie.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit 12.500 doze de vaccin antigripal Galaţi, 18 oct/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 doze de vaccin antigripal care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi urmează să fie distribuite medicilor de familie, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei sanitare.
MS a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu încă 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă, în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016
Hunedoara: Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal pot fi distribuite gratuit pentru vaccinarea populaţiei Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal se află la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara şi vor putea fi distribuite medicilor de familie din judeţ pentru vaccinarea gratuită a populaţiei din grupele de risc.