Cele mai citite
 


Iaşi: Elevii, bibliotecarii şi dascălii vor să-l aducă pe Moş Crăciun la copiii de la Terapie Intensivă
miercuri, 14 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un grup de bibliotecari şcolari au vibrat sufleteşte şi şi-au deschis inimile, învăţând minunata lecţie a voluntariatului, şi organizează joi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Sf. Maria' din Iaşi, activitatea 'Din suflet, pentru un zâmbet de copil...' pentru a dona jucării, cărţi şi dulciuri copiilor internaţi la secţiile de Oncologie şi Terapie intensivă.
Mihaela Apetroae, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, a declarat, marţi, că activitatea îşi propune promovarea voluntariatului atât la nivelul instituţiei, cât şi la cel al comunităţii locale, consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară, în care contează valorile umanitare, implicarea, angajamentul şi responsabilitatea.
"Cu dorinţa de a înlocui durerea cu jocul şi tristeţea cu zâmbetul senin de copil, elevii, cadrele didactice şi părinţii au fost invitaţi să dăruiască puţin din sufletele lor pentru a fi alături de copiii aflaţi în suferinţă la secţiile de Oncologie şi Terapie intensivă ale Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Sf. Maria' din Iaşi. Sacul lui Moş Crăciun a fost umplut deja cu jucării, cărţi, rechizite, jocuri, dulciuri şi aparate electrocasnice în valoare totală de peste 20.000 de lei. Darurile vor fi oferite în acordurile colindelor interpretate de corurile 'Byzantion' şi 'Nicolaus'", a explicat prof. Apetroae.
Proiectul este coordonat de prof. Mihaela Apetroae, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Elena Crăcană şi Ines Toader, bibliotecare la Liceul Teoretic 'Dimitrie Cantemir', respectiv la Colegiul Naţional 'G. Ibrăileanu', şi organizat de bibliotecarii şcolari de Colegiul 'C. Negruzzi', Şcoala 'G. Călinescu', Şcoala 'Vasile Conta', Şcoala 'Ion Ghica', Liceul Teoretic 'Al. I. Cuza', Şcoala 'Alexandru Vlahuţă', Liceul cu Program Sportiv din Iaşi, Liceul Teoretic 'Ion Neculce' din Tg. Frumos, Colegiul Naţional 'Mihail Sadoveanu' din Paşcani şi Şcoala cu clasele I-VIII Grozeşti, în colaborare cu cadre didactice, elevi şi părinţi. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Reprezentanţii companiei 'Antibiotice' anunţă că îl vor da în judecată pe medicul Cîrstoveanu Compania Antibiotice SA intenţionează să-l dea în judecată pe medicul Cătălin Cîrstovanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii M.S. Curie din Bucureşti, după declaraţiile acestuia referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse...
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...
„Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină” Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” a organizat vineri, 6 noiembrie, la sediul instituției, o conferință de presă dedicată închiderii proiectului „Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină”- proiect POSDRU/189/2.1/G/155733. Proiectul...
Unităţi de terapie intensivă arşi grav înfiinţate în spitalele de urgenţă mari - proiect ministerul Sănătăţii (MS) vrea să înfiinţeze "unităţi de terapie intensivă arşi grav" cu cel mult zece paturi în spitalele mari de urgenţă, în care angajaţii vor primi un spor de muncă de 100%, noile structuri urmând să se ocupe de astfel de cazuri în timp real şi în regim de maximă urgenţă.
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.