Cele mai citite
 


Peste 170 de proceduri de fertilizare in vitro au fost realizate de la debutul programului Ministerului Sănătăţii
miercuri, 14 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În primele cinci luni de funcţionare ale Programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer au fost realizate 171 de proceduri de fertilizare in vitro, informează Ministerul Sănătăţii.
În perioada iulie-noiembrie a acestui an 761 de cupluri au depus dosare pentru a beneficia gratuit de o procedură de fertilizare in vitro, iar dintre acestea un număr de 579 de dosare au fost aprobate, iar 171 de proceduri au fost deja efectuate în cele opt clinici înscrise în program, se arată într-un comunicat al ministerului dat publicităţii marţi.
Anul acesta Ministerul Sănătăţii a lansat, în premieră, Programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar cu un buget de 4 milioane de lei.
Ministerul Sănătăţii susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare şi 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.
Un număr de opt clinici din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi  Sibiu au fost admise, până la această dată, pentru a derula programul Ministerului Sănătăţii.
Programul Ministerului Sănătăţii va continua şi în anul 2012. Acesta va fi extins prin includerea a încă două clinici de specialitate din Bucureşti şi Craiova. AGERPRES/(AS, Karina Olteanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un număr de 6 unităţi medicale au îndeplinit criteriile pentru a derula programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer Un număr de 6 unităţi medicale au îndeplinit criteriile pentru a derula programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer pe care Ministerul Sănătăţii l-a demarat în primăvara acestui an, informează miercuri într-un comunicat de presă instituţia.
Peste 50 de proceduri de fertilizare in vitro realizate prin programul Ministerului Sănătăţii Prin Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer al Ministerului Sănătăţii (MS) au fost realizate până în prezent peste 50 de proceduri de fertilizare in vitro.
Centrul de fertilitate Polisano Sibiu realizeaza proceduri gratuite in cadrul Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii Centrul de fertilitate FIV Polisano – una dintre cele mai mari clinici de fertilizare din Romania, cu o rata de succes de 56% – se numara printre cele 10 clinici din tara selectate de Ministerul Sanatatii in Programul national gratuit de fertilizare in vitro.
MS a admis încă două unităţi pentru fertilizare in vitro Comisia Ministerului Sănătăţii a admis încă două unităţi medicale care au îndeplinit criteriile pentru a derula programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer pe care ministerul l-a demarat în primăvara acestui an.
Zece clinici vor derula în acest an Programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer al Ministerului Sănătăţii Zece clinici vor derula în acest an Programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer al Ministerului Sănătăţii, care va beneficia de un buget de 1.857.000 lei.
Finanţare pentru fertilizare in vitro pentru 134 de cupluri Ministerul Sănătăţii anunţă miercuri printr-un comunicat de presă că actuala Comisie pentru includerea cuplurilor solicitante în Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer a mai aprobat un număr de 134 de dosare din cele 180 de dosare noi depuse in cursul lunii iulie, iar de la debutul programului...