Cele mai citite
 


Tulcea: Cauza îmbolnăvirii de trichineloză a trei persoane din Deltă nu poate fi confirmată de medicii veterinari
miercuri, 14 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei doi bărbaţi din satul Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, internaţi la finele săptămânii trecute în spitalul din Tulcea cu suspiciunea de trichineloză, au fost externaţi, dar carnea porcului mistreţ pe care ar fi consumat-o aceştia nu a mai fost găsită de medicii veterinari, Garda de Mediu a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD) intenţionând să verifice dacă aceştia se fac vinovaţi de braconaj cinegetic.
Şefa Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Marilena Tertiş, a declarat marţi pentru AGERPRES că, potrivit procedurilor legale în vigoare, un inspector al instituţiei s-a deplasat la finele săptămânii trecute în satul Sfântu Gheorghe pentru a confisca şi incinera cantitatea de carne de porc mistreţ al cărui consum ar fi condus la apariţia celor trei cazuri de trichineloză, dar cantitatea de carne nu a putut fi identificată.
'Noi am mers să ne facem datoria, dar nu am găsit produsul şi nu avem nici cum confirma existenţa trichinelozei. Medicul veterinar a discutat cu asistenta medicală şi primarul, iar din declaraţii am aflat că nu mai era nicio cantitate din carnea consumată. În aceste condiţii am popularizat la nivel local riscurile la care se expune populaţia de consumă carne neverificată de medicul veterinar', a menţionat directoarea Tertiş.
La finele săptămânii trecute, trei bărbaţi din satul Sfântu Gheorghe au fost internaţi cu suspiciune de trichineloză în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea, doar în cazul unuia dintre aceştia, un bărbat de 31 de ani, transferat la cererea sa în Bucureşti, diagnosticul fiind confirmat de specialiştii din Bucureşti.
'În cazul pacientului transferat la spitalul 'Victor Babeş', infecţia cu trichineloză a fost confirmată. Acum, legat de ceilalţi doi contacţi care au consumat carne de porc mistreţ, vă pot spune că starea lor de sănătate este bună. Un prim pacient s-a externat la cerere la numai o zi de la internare iar cel de-al doilea - după trei zile de tratament medical. S-a luat în calcul la un moment dat o intoxicaţie cu raci. Ţin să lămuresc lucrurile şi să spun că persoana în cauză a consumat şi ea carne de porc mistreţ. În cazul acestor doi pacienţi aşteptăm încă rezultatele de la Institutul Cantacuzino', a declarat marţi directoarea DSP Tulcea, Laurenţia Militaru.
La rândul său, comisarul şef al Gărzii de Mediu a RBDD, Costel Ifrim, a afirmat că este foarte dificil de dovedit faptul că cei trei ar fi fost la vânătoare în Delta Dunării, ei putând susţine că au glumit când au vorbit cu medicii sau că porcul mistreţ a fost vânat în zona de terasă a judeţului sau într-un judeţ vecin.
"Noi vom încerca să vorbim cu persoanele respective, dar va fi foarte greu de dovedit o eventuală infracţiune de braconaj cinegetic în Delta Dunării. Am avut cazuri în care acuzaţi de braconaj cinegetic au declarat instanţei că au găsit porcul mistreţ în drum şi de asta l-au luat cu ei, iar magistraţii au decis că ei nu au nicio vină", a menţionat comisarul şef Ifrim.
În momentul de faţă, vânătoarea în Delta Dunării este interzisă, iar pe baza declaraţiilor date medicilor cei trei tulceni din Sfântu Gheorghe pot fi acuzaţi de braconaj cinegetic. AGERPRES/(A, AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Diagnostic confirmat în cazul unuia din cei trei bărbaţi suspectaţi de trichineloză Suspiciunea de trichineloză în cazul unuia din cei trei bărbaţi internaţi miercuri seară în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost joi confirmată.
Suceava: 16 persoane suspecte de trichineloză după ce au mâncat carne de mistreţ Un număr de 16 persoane care au consumat preparate din carne de mistreţ la o stână de pe Masivul Rarău sunt suspectaţi că s-au îmbolnăvit de trichineloză, a declarat presei, joi, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, Petrea Dulgheru.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Nouă spitale bucureştene vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în perioada 12-15 august Nouă spitale vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 12-15 august, cu ocazia sărbătorii "Adormirea Maicii Domnului".
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.