Cele mai citite
 


Vâlcea: A fost lansat un proiect de 73 milioane de lei de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă
miercuri, 14 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Vâlcea a lansat marţi proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean Vâlcea, un proiect în valoare de 73.841.946 lei finanţat prin Programul Operaţional Regional, cu termen de implementare de 36 de luni.
"Acesta este cel mai mare proiect pregătit în cadrul Consiliului Judeţean şi, în ciuda faptului că lucrările se vor realiza fără întreruperea activităţii medicale, vrem să transformăm spitalul într-un model de bună practică la nivel naţional. Practic, acest proiect este al CJ doar în acte, el fiind al celor 55.000 de mii de copii şi adulţi care beneficiază în fiecare an de serviciile medicale ale acestuia. Tocmai de aceea, îndrăznesc să îi rog pe pacienţi cât şi pe cadrele medicale să sprijine acest proiect şi să înţeleagă disconfortul care fi creat pe perioada lucrărilor", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Câlea.
Investiţia va însemna reabilitarea corpurilor A şi B ale Spitalului de Urgenţă şi se vor face dotări cu echipamente medicale şi mobilier specific.
În acest sens se vor face intervenţii arhitectură, intervenţii la structură, reabilitare şi amenajare mansardă, instalaţii sanitare la fiecare salon, instalaţii electrice de curenţi tari şi curenţi slabi, instalaţii termice, ventilaţie, de gaze medicale.
Pe lângă aceste lucrări se vor achiziţiona module monitorizare pacienţi, incubatoare neonatale închise, monitoare Pacient Edan M9, aparate ventilaţie mecanică tip Alia, trolii medicale, etc.
Valoarea totală a proiectului este de 73.841.946 milioane lei din care 1.221.293,32 lei este contribuţie locală, 7.714.999,26 lei contribuţie bugetul de stat iar restul asistenţă neramburasbilă de la bugetul de stat.
Termenul de implementare este de 36 de luni iar potrivit preşedintelui CJ Vâlcea în foarte scurt timp investiţia va fi lansată în SEAP. AGERPRES/(AS-Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Au fost finalizate lucrările de modernizare a SJU Baia Mare Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş şi cei ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că lucrările de reabilitare a principalului spital din judeţ au fost terminate, iar unitatea medicală funcţionează acum la întreaga capacitate.
Vaslui: Corp al Spitalului Judeţean de Urgenţă, inaugurat în prezenţa autorităţilor Un sector al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, renovat şi modernizat în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Judeţean, a fost inaugurat, luni, în prezenţa autorităţilor locale.
Mehedinţi: Proiect de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi va promova în luna noiembrie un proiect de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Marius Bălu.
Vâlcea: Proiect de modernizare a Spitalului Judeţean, semnat în prezenţa ministrului Elena Udrea Proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cu fonduri europene de aproximativ 17 milioane de euro, a fost semnat vineri la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea.
Teleorman: CJ a aprobat modificarea bugetului proiectului de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman a aprobat vineri într-o şedinţă extraordinară modificarea bugetului proiectului "Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria", aflat în derulare, pentru executarea unor lucrări suplimentare cu o valoare de 6,8 milioane de lei.
Covasna: Lucrările de consolidare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, aproape de finalizare Lucrările de consolidare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, au intrat în ultima etapă şi se vor încheia în decurs de câteva luni, a declarat joi managerul general al instituţiei, Andras Nagy Robert.