Cele mai citite
 


Varujan Vosganian: Primul ministru ignoră toate politicile care se referă la unicitatea făpturii umane
miercuri, 14 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PNL Varujan Vosganian a spus luni de la tribuna Parlamentului că în prezentarea bugetului pe anul 2012 premierul a ignorat toate politicile care se referă la persoană, atitudinea premierului fiind "de un profund dispreţ la adresa fibrei spirituale a poporului român".
"Este al nu ştiu câtelea buget pe care îl dezbat în Parlament dar este pentru prima oară în viaţa mea când primul ministru vine să prezinte bugetul fără să spună o vorbă de sănătate, de educaţie, de cultură, de cercetare. Mă întreb al cărei ţări prim-ministru este acesta. Aţi văzut că şi miniştrii s-au ascuns. Singurul care a venit şi stă oarecum pitit este ministrul Sănătăţii. Toţi ceilalţi s-au jenat să vină la prezentarea acestui buget în care primul ministru ignoră toate politicile publice care se referă la persoană, la unicitatea făpturii umane", a spus Vosganian la dezbaterile generale din plenul Parlamentului de la proiectul legii bugetului de stat.
Vosganian a opinat că Guvernul Boc îi priveşte pe români "ca pe nişte ţinte de carton, anonim, fără năzuinţe, fără speranţe, fără melancolie", pur şi simplu ca pe nişte obiecte ale politicii, ca pe nişte cifre "pe care le vânturi de colo-colo, le scazi şi le aduni după cum îi vine cheful".
"Este cea mai profundă atitudine de dispreţ la adresa fibrei spirituale a poporului român pe care am văzut-o eu în 21 de ani de Parlament sub această cupolă", a mai spus liberalul.
El a adăugat că Guvernul poate să facă investiţii mai mari cu o singură condiţie: să facă o reformă a statului adevărată şi nu aşa cum a făcut în perioada 2009-2010.
"Astăzi este 12 decembrie. În calendarul ortodox astăzi este ziua Sfântului Spiridon căruia în 12 decembrie i se dau papucii. Aşadar, domnule prim ministru, împreună cu colegii noştri oferindu-vă papucii vă spunem ca şi în Acatistul Sfântului Spiridon: Bucură-te că încălţămintele tale slujesc ca dovadă", a încheiat Vosganian. AGERPRES/(A-Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvernul se reuneşte vineri pentru a discuta bugetul de stat pentru anul 2012 Guvernul se reuneşte, vineri, în şedinţă, în vederea discutării bugetului de stat şi a proiectului de buget privind asigurările sociale pentru anul 2012, iar potrivit premierului Emil Boc, documentul final urmează să ajungă în Parlament, cel mai probabil, luni, 28 noiembrie.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Cepoi: Păcatul sistemului de sănătate este că fiecare ministru a început o reformă şi niciuna nu s-a finalizat Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, marţi, la preluarea mandatului, că va continua proiectele pe care le-a început la MS în calitate de secretar de stat, o prioritate fiind legea sănătăţii, şi a recunoscut că noua sa funcţie reprezintă cea mai grea sarcină.
Eugen Nicolăescu: Bugetul alocat în 2014 medicinii de familie va fi de 8,5-9% din FNUASS Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi, la Craiova, în cadrul unei dezbateri pe tema proiectelor de acte normative privind reforma sistemului sanitar, că bugetul alocat anul viitor medicinii de familie va fi de 8,5-9% din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate /FNUASS/...
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...