Cele mai citite
 


ANI: Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, şi-a acordat ilegal contracte de 200.000 lei
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în vederea cercetării rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi, Vasile Astărăstoae, pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce acesta şi-a atribuit lui şi fiicei sale contracte de peste 200.000 lei.
Vasile Astărăstoae este rector al UMF 'Gr. T. Popa' din Iaşi, director al Institutului de Medicină Legală Iaşi şi preşedinte al Colegiului Medicilor din România.
Potrivit unui comunicat al ANI remis miercuri AGERPRES, inspectorii de integritate au indicii referitoare la posibila săvârşire de către Vasile Astărăstoae a infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, ca urmare a semnării, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui număr de 10 contracte de muncă, respectiv de prestări servicii, în valoare totala de 204.759 lei, încheiate între Institutului de Medicină Legală Iaşi şi Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa', cu propria persoană precum şi cu fiica sa, Daniela Astărăstoae, în cadrul derulării mai multor proiecte cu finanţare europeană.
Vasile Astărăstoae a fost numit pentru perioada 2008 - 2012 în funcţia de rector şi, implicit, ordonator principal de credite al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' Iaşi.
ANI susţine că începând cu data de 1 mai 2010 Vasile Astărăstoae a participat, în baza unui număr de 4 contracte de muncă, respectiv de prestări servicii, la implementarea a trei proiecte cu finanţare europeană, atât în calitate de reprezentat legal al UMF 'Gr. T. Popa' Iaşi - instituţie publică parteneră în proiect - cât şi în calitate de salariat.
Începând cu anul 2001, Vasile Astărăstoae exercită şi funcţia de director al Institutului de Medicină Legală Iaşi.
IML Iaşi, reprezentat legal de Vasile Astărăstoae în calitate de director, a încheiat 3 contracte civile de prestări servicii cu Daniela Astărăstoae, fiica acestuia, şi 3 contracte cu propria persoană.
Beneficiul patrimonial total obţinut de familia Vasile şi Daniela Astărăstoae, ca produs al conflictului de interese, a fost de 204.759 lei.
Vasile Astărăstoae este cercetat penal de procurorii DNA, el fiind acuzat că împreună cu alţi doi directori de la UMF Iaşi au trucat o licitaţie cu fonduri europene, în valoare de 1,5 milioane euro.AGERPRES/(AS-Eusebi Manolache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Vasile Astărăstoae, confirmat în funcţia de rector al UMF 'Gr.T.Popa' Prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae a fost confirmat în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, de ministrul Educaţiei, Cătălin Ovidiu Baba.
Iaşi: Astărăstoae, un nou mandat la conducerea UMF Iaşi Prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iaşi a fost reales în funcţie, în urma unui scrutin care s-a desfăşurat pe tot parcursul zilei de vineri.
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...
ANI îl declară în stare de incompatibilitate pe Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că Vasile Astărăstoae se află în stare de incompatibilitate deoarece exercită simultan mai multe funcţii: rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului...
V. Astărăstoae: Mă bucur că dosarul în care sunt acuzat a fost trimis în instanţă pentru că se va constata nevinovăţia mea Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, spune că trimiterea dosarului UMF în faţa instanţei va demonstra nevinovăţia sa în faţa acuzaţiilor care i se aduc.
Vasile Astărăstoae: Sunt şocat de atitudinea ANI Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, s-a declarat miercuri şocat de atitudinea Agenţiei Naţionale de Integritate, arătând că a luat cunoştinţă de faptul că ANI a transmis către presă un comunicat prin care, "într-un limbaj insinuant, ambiguu dar protectiv pentru...