Cele mai citite
 


Bihor: Viitorul centru oncologic din Oradea are un buncăr pentru acceleratorul liniar nuclear
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Oradea a anunţat miercuri că s-a finalizat betonarea buncărului unde va fi montat acceleratorul liniar nuclear şi echipamentul de brahiterapie al viitorului Centru oncologic din Oradea.
Potrivit unui comunicat al municipalităţii, pentru realizarea acestui spaţiu a fost necesară turnarea a 2.150 de metri cubi de beton, montarea a 2.500 de metri pătraţi de cofraje şi a 150 de tone armătură. Pereţii buncărului întrunesc condiţiile de siguranţă, având o dimensiune de la 30 de centimetri la 2,95 metri, iar planşeul de la 30 de centimetri la 3,05 metri grosime.
Reprezentanţii municipalităţii şi ai Spitalului Municipal "Dr. Gavril Curteanu" au semnat, la sfârşitul lunii iulie a acestui an, contractul de lucrări pentru realizarea Centrului de oncologie, radioterapie şi chimioterapie, una dintre cele mai importante investiţii realizate în ultimii 40 de ani în sistemul sanitar orădean. Totodată, potrivit viceprimarului dr. Gheorghe Carp, centrul este o premieră pentru sectorul oncologic bihorean, urmând ca foarte mulţi pacienţi să beneficieze de tratamentele care vor fi posibile aici.
Întregul proiect privind Centrul de oncologie, radioterapie şi chimioterapie este preconizat a se finaliza până la sfârşitul lunii martie 2012, dacă şi condiţiile meteo vor permite acest lucru.
Valoarea contractului de lucrări este de 19.719.412 lei (fără TVA) şi mai presupune următoarele etape: proiectare, execuţie clădire nouă (în curtea Spitalului Municipal, în continuarea corpului B al spitalului, noul spaţiu fiind destinat spitalizării de zi pentru chimioterapie), reamenajarea corpului B de clădire - unde a fost bucătăria, achiziţionarea şi punerea în funcţiune a acceleratorului liniar de particule pentru terapie cu energii înalte, achiziţionarea sistemului complet de tratament pentru brahiterapie, necesar bolnavilor oncologici.AGERPRES/(AS - Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Lucrări de reabilitare în spitalele orădene, anunţate de autorităţi Oradea, 27 oct /Agerpres/ - Reprezentanţii Primăriei Oradea şi ai Consiliului Judeţean Bihor au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă comună, o serie de măsuri pentru reabilitarea şi modernizarea spitalelor orădene, inclusiv a celui mai mare spital judeţean, preluat recent de primărie de la CJ...
Bihor: Clădire reabilitată de Primăria Oradea în scop social cu fonduri europene Municipalitatea orădeană a recepţionat de Mărţişor clădirea reabilitată în care va funcţiona Centrul de zi 'Iedera' pentru copiii cu sindrom Down, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene şi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare...
Ministrul Sănătăţii a inaugurat Centrul integrat pentru tratament oncologic de la Oradea Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a inaugurat duminică, la Oradea (jud. Bihor, vest), Centrul integrat pentru tratament oncologic din cadrul Spitalului Municipal 'Gavril Curteanu', cel mai modern centru dintre toate cele existente în sistemul sanitar public din România, precum şi Secţia de gastr...
Bihor: Centru Regional de Oncologie la Oradea, investiţie Medicana Group Consilierii municipali orădeni au aprobat, luni, iniţierea înfiinţării unui centru regional de oncologie dotat cu echipament medical de ultimă generaţie. Aceştia au aprobat procedura de atribuire a contractului de asociere cu o firmă privată - Medicana Group - pentru realizarea acestei instituţii medicale...
Bihor: Centru de zi pentru copii cu sindromul Down, prin finanţare europeană Copiii şi tinerii cu sindromul Down din Oradea vor avea, în martie 2012, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene, care va fi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Bihor: Centru euroregional de intervenţie cardio-vasculară, la Oradea, prin proiect transfrontalier Municipiul Oradea ar putea avea începând cu anul acesta un Centru euroregional de intervenţie cardio-vasculară şi ar putea demara lucrările la o pistă internaţională de biciclete între Oradea şi prima localitate ungară, lungă de peste 35 de km.