Cele mai citite
 


Chile/chirurgie: Siameze separate cu succes după 20 de ore
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o sută de medici chilieni, între care 25 de chirurgi, au reuşit miercuri să separe, după o operaţie ce a durat 20 de ore, surorile siameze Maria Paz şi Maria Jose, care erau unite în zona toracelui, abdomenului şi pelvisului, au informat surse din cadrul spitalului, citate de agenţia spaniolă de presă EFE.
'Operaţia a fost pentru ele o nouă naştere', a declarat presei Francisco Ossandón, şef al echipei de chirurgi care a realizat complexa intervenţie.

Surorile, născute acum zece luni în regiunea La Araucanía (sud), suportaseră anterior şapte intervenţii chirurgicale, ultima având ca scop separarea unui picior.

'Trebuie să fie supertransparenţi, ar putea deceda una sau ambele fetiţe', afirmase înainte de operaţie doctorul Osvaldo Artaza, director al spitalului de copii 'Luis Calvo Mackenna' din Santiago de Chile, unde a avut loc separarea siamezelor. 'Suntem foarte mulţumiţi, condiţia lor este mai bună decât ne aşteptam', a spus acelaşi medic după intervenţia chirurgicală.

Referitor la problemele postoperatorii care ar putea apărea, Francisco Ossandón a explicat că s-ar putea produce complicaţii 'metabolice' din cauza anesteziei, a duratei operaţiei şi a infecţiilor care apar de obicei după câteva zile de la operaţie. În ceea ce priveşte latura chirurgicală, partea cea mai complexă a fost separarea oaselor pelviene, a semnalat medicul. Potrivit acestuia, nu s-a putut acoperi complet cavitatea abdominală, nici cavitatea toracică, fapt pentru care s-a recurs la proteze.

În primele 48 de ore după separare, riscul este acelaşi pentru ambele fetiţe, a mai spus Francisco Ossandón.

'Dacă totul va merge bine, această operaţie va intra în istoria medicinei', a apreciat ministrul chilian al sănătăţii, Jaime Manalich. 'Trebuie să fim extraordinar de prudenţi' în ceea ce priveşte aşteptările, a mai avertizat el, deoarece provocarea cu care se confruntă fetiţele 'este uriaşă'.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră medicală: Separarea cu succes a două surori siameze la numai opt zile de la naştere Două surori siameze de numai opt zile au fost despărţite printr-o intervenţie chirurgicală efectuată în Elveţia, prima operaţie de acest gen reuşită la pacienţi cu vârstă atât de mică, informează duminică DPA şi AFP.
Schimbare de sex la numai doi ani: un băieţel din Rusia a devenit fată Un băieţel de doi ani din regiunea Rostov /sudul Rusiei/, cu complicaţii severe la naştere, a devenit pentru totdeauna fată. După ce medicii i-au detectat un set de cromozomi de sex feminin, copilul a suferit recent o operaţie de schimbare de sex. Astfel, după doi ani de incertitudine, bebeluşul a devenit...
China: Surori siameze separate cu succes într-o operaţie care a folosit tehnologia 3 D Două surori siameze în vârstă de trei luni, care se născuseră unite prin ţesuturi moi în zona şoldurilor şi aveau comun finalul intestinului gros, au fost separate cu succes de medici chinezi, care au apelat şi la tehnologia de imprimare 3 D, informează China Daily.
Complicaţiile legate de sarcină, naştere şi post-partum ucid zilnic circa 800 de femei şi 7.700 de nou-născuţi Aproximativ 800 de femei şi 7.700 de nou-născuţi mor zilnic în urma unor complicaţii legate de sarcină, naştere şi post-partum, a semnalat lui Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.
China: Operaţie reuşită de separare a două siameze Un spital din Shanghai a anunţat marţi că a reuşit separarea a două siameze de patru luni, la sfârşitul unei "delicate" intervenţii chirurgicale de şase ore realizată de mai multe echipe de chirurgi, informează AFP şi AP.
Implanturile cu silicon nu ţin o viaţă, avertizează chirurgii americani Femeile care îşi fac implanturi mamare cu silicon vor avea nevoie probabil de o intervenţie chirurgicală suplimentară peste 8-10 ani pentru a evita complicaţii cum ar fi ruperea implantului, a avertizat miercuri Administraţia americană pentru alimente şi medicamente /FDA/, transmite Reuters.