Cele mai citite
 


Constanţa: Creşte numărul persoanelor bolnave de viroze respiratorii
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 3.000 de persoane din judeţul Constanţa suferă de viroze respiratorii, numărul constănţenilor cu astfel de afecţiuni fiind mai mare cu circa 2% comparativ cu media înregistrată în ultimele săptămâni.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa au informat, miercuri, printr-un comunicat, că în judeţ sunt înregistrate şi patru cazuri de suspiciune de gripă, trei dintre pacienţi fiind spitalizaţi.
Dintre cele 2.962 de persoane cu infecţii acute ale căilor respiratorii, peste 50 primesc îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească.
Totodată, aproape 900 de constănţeni suferă de pneumonie, iar 61 dintre aceştia sunt spitalizaţi.
Potrivit reprezentanţilor DSP Constanţa, centralizarea respectivă a fost făcută în perioada 28 noiembrie - 4 decembrie, interval în care s-a înregistrat o creştere a numărului virozelor respiratorii cu 0,8% faţă de săptămâna precedentă şi cu 2,14% comparativ cu media ultimelor trei săptămâni. AGERPRES/(AS-Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Constanţa: Numărul bolnavilor cu viroze şi pneumonie a crescut la 3.000 Peste 2.300 de persoane din judeţul Constanţa suferă de viroze respiratorii, 690 de pneumonie, iar un bolnav este suspectat de gripă, cazuri al căror număr a crescut cu peste 41% comparativ cu media ultimelor trei săptămâni.
Constanţa: Trei mii de cazuri de viroze, cu aproape 40% mai multe decât în urmă cu o săptămână Aproximativ 3.000 de persoane din judeţul Constanţa suferă de viroze respiratorii, numărul bolnavilor cu aceste afecţiuni fiind cu aproape 40% mai multe decât cel înregistrat în urmă cu o săptămână.
Bistriţa-Năsăud: Peste zece cazuri de gripă, semnalate într-o singură săptămână în judeţ Medicii de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au raportat, în intervalul 28 martie - 3 aprilie, un număr de 12 cazuri de gripă, dintre care opt la persoane cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 ani, două la copii cu vârsta între 5 şi 14 ani, iar restul la persoane de peste 50 ani, potrivit datelor afişate...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 30 de bebeluşi internţi în spital cu pneumonie şi viroze în numai o săptămână Un număr de 27 de bebeluşi din Bistriţa-Năsăud, cu vârsta de până la un an, au ajuns în spital săptămâna trecută, 19 dintre aceştia fiind diagnosticaţi cu pneumonie, iar alţi opt cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate...
Galaţi: A fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră în judeţ Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o femeie de 56 ani, din mediul rural, cu o infecţie cu virusul AH1PDM09, a declarat marţi, presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea...