Cele mai citite
 


Consumul de produse lactate scade riscul bolilor cardiovasculare (studiu)
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul, Ce mancam?, Afectiunile inimii, Mancam sanatos
 

Marii consumatori de produse lactate, îndeosebi de iaurt şi produse pe bază de lapte fermentat, prezintă un risc scăzut de tulburări cardiovasculare, se arată într-un studiu, realizat pe circa 27.000 de suedezi, cu vârste cuprinse între 44 şi 74 de ani (dintre care două treimi femei), observaţi timp de 12 ani, scrie site-ul passionsante.be.

Intenţia a fost să se determine dacă produsele lactate (lapte, brânză, smântână, unt, iaurt şi preparate pe bază de lapte fermentat) au o influenţă benefică asupra riscului de boli cardiovasculare. Niciunul din participanţi nu avusese în antecedente infarct sau accident vascular cerebral şi nu era bolnav de diabet. După neutralizarea unor factori ca vârsta, sexul, indicele de masă corporală sau practicarea unei activităţi fizice, s-a demonstrat că cei mai mari consumatori de produse lactate prezentau un risc cardiovascular mai mic, îndeosebi când alimentaţia includea cantităţi importante de iaurt şi de produse pe bază de lapte fermentat.

Cercetătorii, care publică rezultatele studiului în revista 'European Journal of Epidemiology', au observat efectul protector al brânzei, însă doar la femei. Acest lucru s-ar datora acţiunii pozitive a produselor lactate asupra sindromului metabolic, ale cărui manifestări (hipertensiune, glicemie ridicată, nivel scăzut al colesterolului 'bun', etc.) sunt tot atâţia factori de risc cardiovascular, dar şi unui 'efect probiotic' asupra florei intestinale.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum putem evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral? Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca mai mult de 17.3 milioane de oameni de pe glob au murit în anul 2008 de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Contrar credintei populare, patru din cinci dintre aceste decese au avut loc în ţările mici şi cu...
Programul de lucru prelungit este asociat cu un risc crescut de AVC (studiu) Extrem de răspândit în unele ţări şi medii profesionale, programul de lucru prelungit este asociat cu un risc crescut de afecţiuni coronariene şi de accident vascular cerebral (AVC), se arată într-un amplu studiu apărut joi în revista britanică The Lancet şi preluat de AFP.
Produsele lactate protejează inima (studiu) Un amplu studiu realizat de cercetători francezi confirmă efectul benefic al consumului de produse lactate în prevenirea diabetului de tip 2 şi a bolilor cardiovasculare, scrie site-ul passionsante.be.
Alimentatia si bolile metabolice Alimentatia reprezinta unul dintre principalii factori de sanogeneza. Deoarece modificarile in alimentatie pot determina modificari in schimburile metabolice care concura la mentinerea echilibrului nutritional, masurile dietetice reprezinta mijlocul prin care pot fi contracarate unele...
Spitalizarea pentru pneumonie creşte riscul cardiovascular Internarea în spital cu pneumonie creşte mai târziu foarte mult riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral, relevă o cercetare canadiană publicată marţi în Journal of American Medical Association (JAMA), informează AFP.
Tensiunea arterială în timpul anotimpului cald Există persoane care suferã în mod constant de dereglări ale tensiunii arteriale şi persoane care sunt afectate ocazional (tensiune arterialã oscilatorie). Indiferent de situaţie, vara este un anotimp în care această afecţiune este mai des întâlnită decât în restul anului. Aceasta şi pentru că temperaturile...