Cele mai citite
 


Covasna: Caminul de batrâni din Sfântu Gheorghe, reabilitat din fonduri europene
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Căminul de bătrâni 'Zathureczky Berta' din Sfântu Gheorghe a fost redeschis miercuri, după mai multe luni în care s-au efectuat lucrări de reabilitare şi modernizare a clădirii printr-un proiect iniţiat de Primăria municipiului, co-finanţat din fonduri europene.
Viceprimarul municipiului Sztakics Eva a declarat că investiţia s-a cifrat la aproape 3,5 milioane de lei, obţinuţi prin Programul Operaţional Regional, iar banii au fost folosiţi pentru modernizarea camerelor, a băilor, bucătăriei şi sălii de mese, mansardarea clădirii şi amenajarea unor noi spaţii de cazare, precum şi a unei săli de kinetoterapie.
Aceasta a precizat că în cămin sunt găzduiţi în prezenţi 20 de pensionari, care stau în 17 camere, însă capacitatea de cazare a crescut odată cu amenajarea altor 18 încăperi în care pot sta, în funcţie de preferinţe, una sau două persoane. Potrivit acesteia, pe lista de aşteptare a Primăriei sunt înscrise deja 80 de persoane vârstnice care vor să se mute în acest cămin.
'Dacă ne uităm de jur împrejur putem spune că este un cămin de lux prin condiţiile pe care le oferă. Într-adevăr, există o taxă de intrare stabilită încă de la înfiinţarea căminului în anul 2003, deoarece nu am vrut să devină un loc în care bătrânii să fie abandonaţi de familie. Taxa se poate achita fie prin oferirea locuinţei personale în schimbul cazării, fie printr-o taxă lunară care este de 200 de lei pentru persoanele cazate în camere cu două locuri şi 400 de lei pentru cei care vor să locuiască singuri (...). Deci am putea spune că nu este un cămin social, în accepţiunea clasică, ci mai degrabă un cămin protejat', a declarat Sztakics Eva.
Potrivit acesteia, în preţ sunt incluse trei mese pe zi, asistenţă socială şi medicală permanentă, servicii de fizioterapie, dar şi programe de divertisment, cum ar fi acţiuni culturale, sportive, excursii, etc.
Căminul de bătrâni include şi un centru de zi, cu program între orele 8-16, frecventat de circa 20 de pensionari din municipiu, care vin aici pentru a socializa şi a beneficia de serviciile de asistenţă. AGERPRES (A-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: 22 de milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare a proiectului urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.
Covasna: Lucrările la Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe se încheie după mai bine de zece ani Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, sunt finalizate în proporţie de 95%, iar activitatea instituţiei va reintra în normal, treptat, începând din această vară, a declarat joi, managerul Nagy Andras Robert.
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...
Covasna: Lucrările de consolidare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, aproape de finalizare Lucrările de consolidare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, au intrat în ultima etapă şi se vor încheia în decurs de câteva luni, a declarat joi managerul general al instituţiei, Andras Nagy Robert.
Covasna: 22 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sf. Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind semnat vineri, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi...
Covasna: Demersuri pentru modernizarea clădirii vechi a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe Consiliul Judeţean Covasna a aprobat, miercuri, documentaţia tehnico-economică pentru repararea capitală şi modernizarea corpului vechi al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.