Cele mai citite
 


Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit doar un sfert din necesarul de vaccin antigripal
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit de la Ministerul Sănătăţii doar 18.650 de doze de vaccin antigripal dintre cele 72.000 de doze solicitate, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul DSP, Valentin Boldea.
Potrivit acestuia, dozele vor fi distribuite celor 260 de medici de familie din judeţ, ţinându-se cont de numărul de bolnavi cronici pe care fiecare medic îl are înscris pe listă.
"Cu toate că numărul de vaccinuri trimise este insuficient, sperăm ca acestea să se dovedească utile în prevenţia cazurilor de gripă. Deşi campania se află în întârziere, administrarea de virus antigripal este încă benefică, pentru că ne va proteja de dezvoltarea altor tulpini de virus gripal. Cei cu un sistem imunitar deficitar pot dezvolta şi două sau trei episoade gripale pe parcursul unui sezon rece", a spus Boldea.
Boldea a precizat că medicii de familie trebuie să administreze vaccinul antigripal în primul rând pacienţilor cu afecţiuni cronice, cum ar fi cardiacii, cei cu boli respiratorii şi bolnavilor de diabet.
"Apoi, în cazul în care vor mai rămâne doze neutilizate, vor putea fi vaccinate şi persoanele care au depăşit vârsta de 65 de ani", a afirmat Boldea.
DSP Galaţi a achiziţionat iniţial 6.400 de doze vaccin, dintre care o jumătate a fost distribuită în instituţiile sanitare din judeţ, cu scopul imunizării personalului medical.AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit 12.500 doze de vaccin antigripal Galaţi, 18 oct/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 doze de vaccin antigripal care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi urmează să fie distribuite medicilor de familie, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei sanitare.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal, care se adaugă celor 10.830 de doze primite în urmă cu o lună pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Valentin...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit doar o jumătate din necesarul de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 25.085 de doze de vaccin antigripal, în condiţiile în care necesarul pentru imunizarea persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire fusese estimat, iniţial, la 50.000 de doze, a declarat, joi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.