Cele mai citite
 


Gorj: Gheorghe Avram, inculpatul în cazul Ţundrea, condamnat la 22 de ani de închisoare
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Gheorghe Avram, bărbatul acuzat de uciderea minorei Mioara Gherasie în vara anului 1992, crimă pentru care Marcel Ţundrea a fost închis 12 ani pe nedrept, a fost condamnat de Tribunalul Gorj la 22 de ani de închisoare.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Gorj, Ion Marin, magistraţii l-au condamnat pe Gheorghe Avram, după ce au audiat martorii citaţi în proces şi au analizat probele puse la dispoziţie de anchetatori.
''Tribunalul Gorj s-a pronunţat în privinţa lui Gheorghe Avram, condamnându-l la 20 de ani de închisoare pentru uciderea Mioarei Gherasie, la această pedeapsă adăugându-se şi alţi doi ani reprezentând sporuri acumulate din pedepse anterioare ale inculpatului. Decizia magistraţilor nu este una definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova'', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Ion Marin.
Gheorghe Avram a fost trimis în judecată în luna martie a acestui an de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fiind acuzat de omor calificat. Aceştia au dispus, în iunie 2010, începerea urmăririi penale "in rem", având indicii că Gheorghe Avram este cel care a ucis şi violat, în 1992, în comuna gorjeană Pojogeni, o fetiţă de 14 ani, Mioara Gherasie.
Anchetatorii au apelat la o constatare tehnico-ştiinţifică genetică, ce a confirmat faptul că profilul genetic al lui Gheorghe Avram este identic cu profilul genetic extras din probele prelevate de pe corpul fetiţei.
Procurorii au realizat o nouă expertiză ADN, menită a aduce lămuriri suplimentare în cauză, care a arătat existenţa unui ''profil genetic unic complet aparţinând unei persoane de sex masculin''.
În anul 1992, Mioara Gherasie de 14 ani din localitatea Pojogeni a fost violată şi apoi ucisă. Anchetatorii din judeţul Gorj l-au reţinut atunci pe Marcel Ţundrea ca autor al faptelor, el fiind condamnat la 25 de ani de închisoare, din care a efectuat 12.
În anul 2004, în baza unei cereri de revizuire formulată de Ţundrea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Emil Moţa, a cerut efectuarea testului ADN.
Rezultatul i-a fost favorabil lui Marcel Ţundrea, care a reuşit să iasă din puşcărie, el susţinându-şi mereu nevinovăţia şi indicându-l pe adevăratul autor încă de la începutul anchetei, Gheorghe Avram.
În anul 2007, Marcel Ţundrea a murit din cauza bolilor contractate în închisoare, decesul său survenind înainte ca judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să pronunţe sentinţa definitivă de nevinovăţie. AGERPRES/(AS, A - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată a unei asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
DNA: Teodor Zavate, fost manager al Spitalului Motru, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Teodor Codrin Zavate, fost manager al Spitalului municipal Motru, pentru luare de mită, după ce a primit bani pentru a ajuta o persoană să ocupe un post de asistent medical.
Gorj: Nouă persoane implicate în dosarul permiselor eliberate ilegal, trimise în judecată Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au dispus trimiterea în judecată a nouă persoane din judeţul Gorj, majoritatea cadre medicale, într-o cauză complexă ce vizează activitatea infracţională a persoanelor care se...
Gorj: Doi directori de la Uzina Sadu, trimişi în judecată în cazul exploziei din 2011 Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a directorului general al Uzinei Mecanice (UM) Sadu, a directorului tehnic şi a unui şef de secţie pentru comiterea mai multor infracţiunii în cazul exploziei din 2011 în care şi-au pierdut viaţa două femei, iar un bărbat a fost grav...
Gorj: Asistenta trimisă în judecată pentru trafic de influenţă nu mai este şefa Terapiei Intensive Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a luat decizia retragerii delegaţiei pentru ocuparea postului de asistent şef la Terapie Intensivă a Danielei Samoilă, după ce aceasta a fost trimisă în judecată la sfârşitul săptămânii trecute, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă...
Gorj: Expertiza medico-legală a uneia dintre victimele exploziei de la Petrila, aşteptată de instanţă Un nou termen al procesului în care sunt judecaţi cei trei foşti directori de la Exploatarea Minieră Petrila, condamnaţi la închisoare pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor de protecţia muncii în cazul accidentului din anul 2008 s-a judecat luni, la Tribunalul...