Cele mai citite
 


Marian Sârbu: UNPR în 2016 trebuie să fie cel mai important partid de centru stânga
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UNPR Marian Sârbu a declarat marţi că anul 2016 trebuie să găsească Uniunea Naţională pentru Progresul României ca cel mai important partid de centru stânga din România.
Sârbu a spus, la conferinţa regională Bucureşti-Ilfov, că UNPR va prezenta în 2012 un triunghi de forţă pentru USL, format din "Onţanu, Piedone şi Pandele". El a reafirmat că în 2012 progresiştii trebuie să obţină cel puţin 10% din votul electoratului.
Preşedintele UNPR a vorbit în faţa delegaţilor progresişti despre un posibil program de guvernare susţinut de UNPR, care vizează un parlament unicameral, separarea politicii de afaceri, reorganizare teritorială şi o regândire a ministerelor.
Marian Sârbu a explicat că nu mai este permis să existe în Parlament două Camere, în care în una să se voteze şi în alta să se aprobe tacit, că se impune adoptarea unor reguli normative mai clare pentru a se putea face separarea între activitatea politică şi ce de afaceri.
"UNPR va propune o separarea a acestor două activităţi. Până acum s-a vorbit şi nu s-a putut realiza pentru că regulile normative nu sunt clare în acest domeniu. (...) Avem nevoie de o reorganizare teritorială a României pentru a putea atrage bani europeni pentru dezvoltarea infrastructurii. Judeţele sunt unităţi teritoriale prea mici pentru a se accesa fonduri europene, reorganizarea elimină şi înţelegerile transpartinice", a afirmat Sârbu.
Liderul UNPR a vorbit despre un guvern mai restrâns, ce ar putea fi susţinut după formula: Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale ar trebui să gestioneze împreună Casa de pensii şi Casa de asigurări de sănătate, Ministerele Agriculturii şi Mediului să devină unul singur, la fel şi Ministerele Culturii, Educaţiei şi Cercetării.
În ceea ce priveşte latura economică, preşedintele UNPR a spus că se opune unor privatizări când este vorba despre societăţi cum ar fi CEC, EximBank sau Tarom. "Trebuie să ne luptăm pentru păstrarea unor branduri naţionale în domeniul economiei", a spus Sârbu.
Potrivit acestuia, pentru pensionari trebuie să se creeze "un plus de încredere şi speranţă", astfel încât plata pensiilor să se facă în raport cu inflaţia.
De asemenea, UNPR acordă atenţie copiilor, Marian Sârbu adăugând că va susţine creşterea indemnizaţiilor pentru copii în cazul familiilor în care muncesc părinţii.
"Susţinem ca indemnizaţiile să fie mai mari în cazul familiilor cu părinţii care lucrează şi sunt plecaţi opt ore de acasă, faţă de cei care stau acasă. Trebuie să facem această diferenţă. Dorim şi o indemnizaţie universală pentru a respecta principiul egalităţii de şanse", a declarat Sârbu.
Peste 8.000 de lideri locali, delegaţi şi membri ai Uniuni Naţionale pentru Progresul României (UNPR) din cele şase sectoare ale Capitalei şi din Ilfov participă marţi la Reuniunea regională a Organizaţiilor din Regiunea de dezvoltare VIII Bucureşti-Ilfov. AGERPRES/(A-Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Valentin Popescu (MS): Sancţiunile prevăzute în proiectul Registrului de vaccinare nu sunt de dragul de a amenda medicii Toţi furnizorii de servicii medicale care se ocupă cu vaccinarea, indiferent dacă sunt din sistemul public sau privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, sunt obligaţi să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Naţional...