Cele mai citite
 


MS: Firmele cu "agenţi pentru reforma sănătăţii" nu sunt autorizate
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Firmele cu "agenţi pentru reforma sănătăţii" care au apărut recent pe piaţă nu sunt autorizate, tabelele pe care le întocmesc cu date personale ale cetăţenilor sunt lipsite de valoare juridică, iar prezentarea acestor date unor persoane necunoscute reprezintă un risc, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS) transmis, miercuri, AGERPRES.
Potrivit comunicatului, Ministerul Sănătăţii s-a autosesizat cu privire la apariţia unor "agenţi pentru reforma sănătăţii" care promit câştiguri importante din strângerea de adeziuni la viitoarele case private de asigurări de sănătate.
"În ultimele zile a apărut un fenomen îngrijorător care se dezvoltă la limita legii şi care prevede un sistem piramidal de colectare a unor adeziuni pentru viitoarele case private de asigurări de sănătate. Vreau să trag un semnal de alarmă şi să subliniez că, deocamdată, legislaţia privind asigurările de sănătate este neschimbată. Orice modificare operată va fi făcută publică de către autorităţi, astfel încât cetăţenii să cunoască exact şi corect modul în care pot accesa sistemul de asigurări private de sănătate", a declarat Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că noul proiect de lege privind reforma în sănătate este în lucru, iar când acesta va fi finalizat şi sistemul de asigurări de sănătate private conturat, actul normativ va intra în dezbatere publică. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Hunor Kelemen: Am primit observaţii la proiectul de lege a sănătăţii şi de la PDL, există şi acolo anumite reţineri Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a precizat miercuri că ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau, a primit de la Administraţia Prezidenţială, în urmă cu o lună, proiectul de lege pentru reforma în domeniul sănătăţii, punctând că Uniunea mai are nevoie de nişte lămuriri cu privire la nişte prevederi, printre...
Ritli Ladislau: Vor fi consultări timp de 3-6 luni pentru noua lege a Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat luni că, în urma consultării pe care a avut-o cu premierul Emil Boc privind noua lege a Sănătăţii, ar putea fi două versiuni: fie amendarea vechiului act normativ, dar sunt deja prea multe amendamente, fie un proiect nou.
Reforma în Sănătate, tema principală a discuţiilor dintre reprezentaţii MS şi cei ai FMI şi Băncii Mondiale Conducerea Ministerului Sănătăţii s-a întâlnit vineri cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, discuţiile axându-se pe eforturile depuse de minister pentru finalizarea reformei în sistemul de sănătate.
Eugen Nicolăescu: Toate programele naţionale vor fi gestionate de Ministerul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, la Oradea, că instituţia pe care pe o coordonează a luat decizia să gestioneze absolut toate programele naţionale, iar finanţarea, indiferent de sursă, să fie asigurată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).