Cele mai citite
 


N. Nicolai (PNL): Sistemul de sănătate din România se află într-o situaţie îngrijorătoare
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Europarlamentarul liberal Norica Nicolai a discutat cu Comisarul european pentru Sănătate, John Dalli, despre "situaţia îngrijorătoare" în care se află sistemul românesc de sănătate şi l-a întrebat pe acesta cum poate Comisia Europeană să ajute România pentru a opri deteriorarea continuă a serviciilor medicale oferite în ţara noastră.
"Comisarul Dalli mi-a confirmat, dacă mai era nevoie, că statisticile europene arată o stare foarte îngrijorătoare a sistemul de sănătate din România, mai ales în ceea priveşte procentul alocat sănătăţii de guvern. El mi-a atras atenţia asupra faptului că avem o speranţă de viaţă extrem de scăzută. Sfaturile oficialului european pentru ţările care au alocaţi puţini bani pentru sănătate se îndreaptă către prevenţie prin campanii susţinute, spre exemplu împotriva fumatului sau consumului de alcool", a afirmat Nicolai potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES de delegaţia PNL în Parlamentul European.
Potrivit aceluiaşi comunicat, cei doi oficiali au discutat şi despre iniţiativele Comisiei Europene privitoare la campaniile de sprijinire a persoanelor care suferă de Sindromul Down.
"Comisarul Dalli mi-a spus că această boală genetică a fost una dintre priorităţile preşedinţiei poloneze şi mi-a dat asigurări că în urma discuţiei noastre va pleda pentru includerea unei menţiuni speciale cu privire la Sindromul Down în concluziile mandatului preşedinţiei poloneze", a mai arătat europarlamentarul liberal. AGERPRES/(AS-Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Speranţa de viaţă în România, mai mică cu 8,1 ani la bărbaţi şi cu 6 ani la femei, faţă de UE-15 (studiu) Speranţa de viaţă a românilor este mai mică decât cea a cetăţenilor ţărilor care erau membre UE înainte de 2004 (UE-15), cu 8,1 ani în cazul bărbaţilor şi cu 6 ani în cazul femeilor, potrivit unui studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
CIS: Sistemul de sănătate din România nu acordă suficientă atenţie prevenţiei şi depistării precoce a bolilor Sistemul de sănătate din România nu acordă suficientă atenţie prevenţiei şi depistării precoce a bolilor, ceea ce ar putea avea un impact major asupra sănătăţii, iar pacienţii români au tot felul de piedici în accesul la tratamente moderne şi la medicamente de nouă generaţie, arată ediţia 2013 a Cărţii...
Cristian Buşoi: Sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile Europarlamentarul Cristian Buşoi susţine că sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile, iar cea mai pregnantă problemă dezbătută la nivel european este cea a respectării drepturilor pacienţilor români.
Cluj: Medicii susţin că speranţa de viaţă în creştere va duce la confruntarea cu cel puţin un tip de cancer Specialiştii în oncologie susţin că, descoperite la timp, cancerele specifice femeilor pot fi tratate cu succes şi că rata de supravieţuire poate să ajungă la peste 90% sau chiar pot fi vindecate.
Grup de lucru privind corupţia în sistemul de sănătate, organizat de DNA la Bucureşti "Corupţia în sistemul de sănătate - prevenire şi investigare. Experienţă, bune practici şi provocări" este tema pe care o vor dezbate, luni şi marţi, la Bucureşti, într-un grup de lucru, reprezentanţi ai autorităţilor anticorupţie şi poliţieneşti din nouă ţări şi de la Comisia Europeană, evenimentul...
Corina Creţu: Sistemul de sănătate rămâne unul dintre sectoarele critice ale României Comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că sistemul de sănătate rămâne unul dintre sectoarele critice ale României, care ar avea nevoie urgentă de fondurile europene puse la dispoziţie pentru exerciţiul bugetar...