Cele mai citite
 


Olt: Focarul de rubeolă de la Colegiul "Ioniţă Assan" Caracal s-a extins la alte două licee
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii din Caracal au confirmat apariţia mai multor cazuri de rubeolă la trei licee din oraş şi au început vaccinarea suplimentară a celor cu care bolnavii au intrat în contact. Astfel, numărul bolnavilor cu rubeolă a ajuns la 43 şi este posibil să crească, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu.
Ea a precizat că la începutul săptămânii au fost distribuite circa 400 de doze de vaccin şi zilnic se fac vaccinări în rândul membrilor de familie şi ai celorlalţi care au intrat în contact cu persoanele bolnave, iar în liceele unde au fost confirmate aceste cazuri personalul medical face triaj epidemiologic.
Direcţia de Sănătate Publică Olt a localizat iniţial un focar de rubeolă la Colegiul Naţional "Ioniţă Assan" din Caracal, dar în prezent focarul s-a extins şi la Colegiul "Mihai Viteazul" şi la Grupul Şcolar "Matei Basarab", 41 de elevi de liceu fiind diagnosticaţi cu această boală.
Gogiu a menţionat că au fost confirmate două cazuri de rubeolă şi în afara focarului, la persoane cu vârste între 20 şi 24 de ani. Majoritatea cazurilor de rubeolă au fost depistate la elevi de liceu, cu vârste între 15 şi 19 ani.
Rubeola reapare în judeţ după doi ani, având în vedere că în 2010 nu a fost înregistrat niciun caz şi anul acesta primul caz a fost înregistrat la finele lunii noiembrie. AGERPRES/(AS-Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: DSP a primit 6.000 de doze de vaccin antigripal din 105.000 necesare Medicii de familie din judeţul Olt pot ridica începând de săptămâna viitoare primele doze de vaccin antigripal pentru imunizarea personalului medico-sanitar, al vârstnicilor, gravidelor şi copiilor, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Olt: Aproximativ 1.500 de copii restanţieri la vaccinarea cu hexacima; acest vacin lipseşte din august Aproximativ 1.500 de copii cu vârsta sub un an sunt restanţieri la vaccinarea cu Hexacima, acest vaccin lipsind în judeţ încă din luna august şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt nu pot preciza când va fi adus vaccinul deoarece se achiziţionează prin licitaţie naţională, conform...
Hunedoara: Stocul de vaccin antigripal s-a epuizat Stocul de vaccin antigripal din depozitul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara s-a epuizat, toate cele 14.900 de doze de vaccin aduse de la Ministerul Sănătăţii pentru campania de imunizare din această iarnă fiind distribuite medicilor de familie, spitalelor şi căminelor pentru persoanele în...
Olt: Primul caz de gripă AH1 din judeţ - un copil din Slatina, elev în clasa pregătitoare Un elev la clasa pregătitoare, din Slatina, este primul pacient care a fost diagnosticat cu gripă în judeţul Olt în această iarnă, copilul fiind tratat în regim de spitalizare de zi, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.