Cele mai citite
 


Spitalele trebuie să depună până pe 15 decembrie planurile de conformitate
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele care au primit clasificare împreună cu planul de conformitate trebuie ca până pe 15 decembrie să depună la Direcţia de Sănătate Publică obiectivele din planurile de conformitate.
Unităţile sanitare trebuie să depună aceste dosare cu modul în care şi-au respectat planul de conformitate, iar până la sfârşitul anului se vor analiza cele care rămân clasificate conform primelor evaluări sau dacă nu s-au îndeplinit obiectivele vor fi declasificate.
În această situaţie sunt peste 110 unităţi care ar trebuie să aibă planuri de conformitate.
Spitalul Universitar este una dintre marele unităţi care aveau în planul de conformitate şi organizarea unui departament pentru pediatrie.
Conf. dr. Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar, a declarat miercuri că spitalul se află în discuţii cu o unitate de pediatrie, este vorba de Spitalul de Copii Budimex, dar încă nu s-a luat o decizie. El a precizat că spitalul poate să asigure servicii medicale de urgenţă pentru pediatrie întrucât are un departament de neonatologie unde lucrează medici pediatri şi neonatologi care pot asigura acestă asistenţă, iar dacă este vorba de o situaţie gravă copiii sunt direcţionaţi către spitalele de pediatrie.
"65% din medicii de la neonatologie au specializare de pediatrie şi neonatologie. Pentru problemele grave colaborăm cu Spitalul de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu'", a spus conf. Cârstoiu, menţionând că la Spitalul Universitar se operează şi copii.
În prezent nu există cadrul legal pentru comasare, a spus managerul Spitalului Universitar.
Un alt punct în cadrul planului de conformitate este cel referitor la o secţie de boli infecţioase, lucru imposibil de realizat în structura spitalului, a spus dr. Cătălin Cârstoiu. El a menţionat că există o colaborare cu Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş". AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale vor asigura în Capitală asistenţa de urgenţă de Sf. Andrei şi 1 Decembrie Nouă spitale vor asigura în Capitală asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii luni, de Sf. Andrei, şi marţi, de Ziua Naţională a României, precizează un comunicat publicat pe site-ul DSP.
Nouă spitale asigură asistenţa de urgenţă în Capitală între 20 şi 22 aprilie Nouă spitale, dintre care două pentru copii, vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în Capitală în perioada Sărbătorilor Pascale, informează Direcţia de sănătate publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB).
Spitalele din Bucureşti care asigură asistenţa de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai Nouă spitale, dintre care două pentru copii, vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în Capitală în zilele de 1 şi 2 mai, informează Direcţia de sănătate publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB).
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a descoperit nereguli la jumătate dintre spitalele din judeţ Galaţi, 9 mar/Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a descoperit nereguli la patru dintre cele opt spitale din judeţ, în urma controalelor dispuse de Ministerul Sănătăţii privind respectarea normelor şi prevenirea infecţiilor nozocomiale, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al instituţiei...
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.