Cele mai citite
 


Suceava: S-a semnat contractul pentru reluarea construcţiei la noul spital din Fălticeni
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Primăria Fălticeni s-a semnat, miercuri, contractul de execuţie cu firmele care vor continua lucrările de construcţie la noul spital din municipiu. Investiţia, care trebuie finalizată în doi ani, va fi realizată de un consorţiu format din patru firme sucevene, respectiv Loial, Instcomp şi Conbucovina, coordonat de SC 'General Construct' SA.
La parafarea contractului au participat primarul de Fălticeni, Vasile Tofan, directorul 'General Construct', Viorel Nuţu, directorul Spitalului Municipal, Mircea Lupu, precum şi directorul DSP Suceava, Ludovic Abiţei.
În acest an, Ministerul Sănătăţii a alocat 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la noul spital din Fălticeni, 19 milioane fiind returnate, după ce proiectul a fost blocat de contestaţii.
Potrivit primarului, un milion de lei s-a putut păstra pentru a se relua lucrările odată cu semnarea contractului de execuţie. Tofan a spus că în maxim trei ani noul spital ar putea fi funcţional, după ce va fi racordat la utilităţi, dotat cu mobilier şi aparatura medicală necesară. Noul spital va avea 248 de paturi şi nu va include secţiile de 'Dermatologie', 'TBC' şi 'Contagioase' care şi în prezent funcţionează în corpuri diferite de clădire de pe raza municipiului.
Referitor la finanţarea investiţiei pentru anul 2012, Tofan nu a putut preciza la ce valoare se ridică, dacă este prinsă în buget sau nu, limitându-se la a spune că municipalitatea, care cofinanţează investiţia, nu are filă de buget cu această destinaţie în 2012.
Noul spital va deservi un bazin demografic de aproximativ 150.000 de locuitori din 20 de localităţi.
Construcţia noului spital din Fălticeni a început în anul 1991, iar lucrările au fost finalizate în proporţie de 28% până în anul 2000.AGERPRES/(A - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Suceava cere verificarea dispozitivelor şi aparaturii medicale din donaţii Unităţile sanitare din judeţ, spitalele şi cabinetele medicale, care au primit aparatură medicală din donaţii, la cererea DSP Suceava, trebuie să verifice dacă sunt respectate prevederile Legii dispozitivelor medicale.
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului încă o mie de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii încă o tranşă de o mie de doze de vaccin antigripal ce urmează a fi repartizată în teritoriu, a declarat presei, marţi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Suceava: DSP reclamă aparatura depăşită fizic şi moral din opt cabinete stomatologice şcolare DSP Suceava a solicitat Primăriei Suceava să se implice în dotarea şi renovarea a opt cabinete stomatologice din unităţi şcolare din municipiu, ce dispun de ''aparatură uzată fizic şi moral'', ce nu corespunde standardelor prevăzute de legislaţia în vigoare, a declarat, vineri, directorul instituţiei...
Suceava: DSP va primi peste 5.100 doze de vaccin hexavalent de la Ministerul Sănătăţii Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava va primi de la Ministerul Sănătăţii (MS), la sfârşitul săptămânii viitoare, 5.163 de doze de vaccin hexavalent, ce vor fi distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea copiilor cu vârste de până la un an, începând cu data de 24 octombrie, a declarat, vineri...
Preşedintele CJ Suceava: Ministerul Sănătăţii a alocat 5 milioane de lei pentru lucrările de construcţie la noul spital Fălticeni Ministerul Sănătăţii a alocat pentru continuarea lucrărilor la noul spital din municipiul Fălticeni cinci milioane de lei pentru primele două trimestre ale acestui an, a declarat luni preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.
Suceava: Trei gravide cu gripă nouă în ultimele 24 de ore Ministerul Sănătăţii a confirmat în ultimele 24 ore 11 cazuri de gripă nouă la persoane din judeţul Suceava, dar DSP Suceava a precizat că pentru probele trimise la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la nouă persoane.