Cele mai citite
 


Timiş: Mai mulţi copii din localitatea Pişchia au ajuns la spital cu dureri abdominale
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Opt copii cu vârste între 12 şi 14 ani, din localitatea Pişchia, au ajuns la Spitalul 'Louis Ţurcanu' din Timişoara, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş', după ce li s-a făcut rău şi au acuzat puternice dureri abdominale, fiind suspectaţi de toxiinfecţie alimentară.
''Copiii au ajuns la noi marţi după-amiaza, cu sindrom digestiv dureros, durerile de burtă apărând după ce au băut laptele primit la şcoală. Li s-au făcut analize, li s-au administrat calmante. Dacă ar fi fost vorba despre o toxiinfecţie alimentară trebuia să apară şi vărsăturile şi scaunele diareice, dar aceste simptome nu au existat. După ce micuţii au fost ţinuţi sub observaţie la noi, seara au fost duşi acasă, dar continuă monitorizarea lor'', a declarat miercuri pentru AGERPRES dr. Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara.
Medicul a precizat că au fost anunţate Autoritatea de Sănătate Publică Timiş şi Inspectoratul Şcolar, iar o echipă de inspectori de la Sanepid va efectua o anchetă epidemiologică la faţa locului.
Virgil Musta nu exclude posibilitatea unei viroze digestive, care poate debuta cu astfel de simptome. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Copiii din Pişchia nu au ajuns la spital din cauza laptelui de la şcoală Autoritatea de Sănătate Publică Timiş a anunţat vineri că sunt bune laptele şi cornul consumate de cei opt elevi din localitatea Pişchia, care au ajuns la spital cu dureri abdominale după orele de curs, dar că ancheta va continua.
Timiş: Douăzeci de persoane au fost internate cu toxiinfecţie alimentară Douăzeci de persoane, printre care şi copii, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, jumătate dintre ei rămânând internaţi, după ce au consumat pizza şi sos de usturoi într-un local din Lugoj.
Timiş: Bărbat diagnosticat cu gripă AH1, din Deva, decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Un bărbat de 39 de ani, din Deva a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, fiind diagnosticat cu gripă de tip AH1, conform reprezentanţilor spitalului.
Timiş: Lucrările de modernizare la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' s-au finalizat Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Victor Babeş' din Timişoara dispune, de luni, de un ambulatoriu nou, dotat cu aparatură modernă şi ultraperformantă, de care vor beneficia gratuit toţi pacienţii care vor avea nevoie de consultaţii şi vor veni cu trimitere de la medicul de familie.
Constanţa: Turişti suspectaţi că au toxiinfecţie alimentară, la un hotel din staţiunea Mamaia Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa au demarat, miercuri, o anchetă epidemiologică la un hotel din staţiunea Mamaia, după ce mai mulţi turişti care au mâncat în cadrul unităţii respective au început să prezinte simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...