Cele mai citite
 


Tulcea: Introducerea sistemului de co-plată, un avantaj pentru SJU
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Introducerea coplăţii în sistemul sanitar va conduce la diminuarea cu 30% a numărului pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, a declarat directorul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, Ion Popescu.
'Din punctul de vedere al SJU, co-plata va reprezenta un avantaj. Există foarte mulţi pacienţi care vin în afara programului obişnuit de lucru. Şi discutăm de pacienţi care reprezintă un număr important din totalul pacienţilor şi care vin şi spun că nu au bani să-şi ia medicamentele acasă sau nu vor să-şi ia tratamentul acasă. Sunt oameni cu boli de inimă, de ficat, iar aceste cazuri reprezintă un procent important, de circa 30%', a declarat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, directorul SJU, Ion Popescu.
El a mai spus că normele metodologice de aplicare a actului normativ privind introducerea sistemului de co-plată urmează să apară şi s-a exprimat în favoarea unui act normativ care să permită funcţionarea caselor de asigurări de sănătate private.
'Introducerea caselor de asigurări private este un deziderat personal mai vechi, pentru că ar introduce sistemul competiţional între finanţatorii unităţilor spitaliceşti, iar cei care ar avea cel mai mult de câştigat suntem noi', a afirmat directorul Popescu.
Potrivit sursei, casele asigurări de sănătate private ar putea să înceapă să funcţioneze însă abia peste doi ani.
În timpul conferinţei de presă, conducerea SJU a anunţat că începând de miercuri unitatea spitalicească va avea un nou director medical în persoana Elenei Chircov, angajată din 2004 în spital, medic primar anestezist şi şefă a Secţiei Terapie Intensivă din SJU.
Elena Chircov a asigurat de altfel şi interimatul funcţiei de director medical al SJU, după ce în ultimele şase luni Cecilia Jitea a renunţat la funcţie, din cauza incompatibilităţii în care se afla. AGERPRES/(A-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Secţia de terapie intensivă a spitalului din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, într-o conferinţă de presă, la Alexandria.
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Tulcea: Consiliul Judeţean va plăti chiriile apartamentelor specialiştilor din Spitalul Judeţean Specialiştii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea care nu au o locuinţă în judeţ vor primi lunar câte 1.000 de lei pentru plata chiriei, potrivit unui amendament adus vineri, în timpul şedinţei Consiliului Judeţean (CJ), la hotărârea privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli...
Tulcea: Spor de 200% pentru medicii specialişti, soluţie la problema lipsei de personal de la SJU Extinderea sporului de 200% acordat medicilor din Delta Dunării la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea este una din soluţiile la problema lipsei de personal cu care se confruntă cea mai mare unitate spitalicească din judeţ.
Tulcea: Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă, în creştere cu peste 20% faţă de cel din 2014 Bugetul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), a crescut anul acesta cu peste 20% faţă de cel de anul trecut, potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Eugenia Vasile.
Tulcea: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din cauza salariilor mici Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea au protestat marţi dimineaţă din cauza salariilor pe care le primesc, acestea fiind, potrivit inclusiv conducerii unităţii spitaliceşti, printre cele mai mici din ţară.