Cele mai citite
 


Tulcea: Investiţii importante la Spitalul Judeţean de Urgenţă
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea a derulat anul acesta investiţii în valoare totală de peste 3,2 milioane de lei, suma fiind considerată una dintre cele mai mari acordate pentru investiţii din 2007 până în prezent.
Directorul SJU, Ion Popescu, a declarat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, că cele mai mari sume au fost acordate de Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii, o contribuţie deosebită având însă şi firmele private, cea mai importantă dintre acestea fiind STX OSV Tulcea SA.
'Cred că este volumul cel mai mare de investiţii derulat de la reabilitarea din 2006-2007 a instalaţiilor termice şi sanitare din corpul principal al SJU. Am avut un an dificil, dar am reuşit să ne achităm obligaţiile către angajaţi şi să reducem cu 37% datoriile istorice ale unităţii', a afirmat directorul SJU.
Cea mai importantă investiţie este achiziţionarea aparatului tomograf care ar putea fi pus în funcţiune începând de luna viitoare, această investiţie putând ridica însă probleme conducerii SJU, în condiţiile în care consumabilele sunt foarte scumpe.
'Aparatul tomograf poate efectua circa 10 investigaţii pe zi, dar să nu generalizăm, fiindcă o investigaţie poate dura şi două ore. Nu se va percepe niciun tarif şi asta va fi o problemă, deoarece toate costurile vor fi suportate de SJU, iar costul unui consumabil, tubul care emite radiaţii, de exemplu, este de 75.000 de euro', a menţionat directorul spitalului Ion Popescu.
Printre investiţiile importante realizate anul acesta în SJU, conducerea unităţii a amintit modernizarea secţiilor Terapie Intensivă, Oncologie şi Chirurgie, o altă investiţie importantă derulată cu sprijinul financiar al CJ fiind reabilitarea lifturilor din spital.
Potrivit sursei, valoarea totală a investiţiilor derulate anul acesta în SJU este de 3.243.000 lei. AGERPRES/(A, AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Investiţie de peste 2,2 milioane lei pentru secţiile Pediatrie şi Neonatologie de la spitalul din Slatina Secţiile Neonatologie şi Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reabilitate începând de săptămâna viitoare, printr-un proiect complex, ce prevede recompartimentări, refacerea circuitelor, reabilitări complete ale pereţilor, instalaţiilor termice, sanitare, electrice.
Tulcea: Spitalul Judeţean îşi modernizează echipamentele de specialitate Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea au alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) sumele necesare achiziţionării unui angiograf, a unui endoscop şi a aparaturii care va permite un diagnostic rapid în cazul tumorilor.
Tulcea: Conducerea Spitalului Judeţean doreşte să atragă fonduri de peste 20 de milioane de euro Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea intenţionează să atragă finanţări de 20 de milioane de euro prin instrumentul financiar Investiţii Teritorial Integrate (ITI)-Delta Dunării.
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
Mehedinţi: Investiţii în infrastructura spitalicească de oncologie a municipiului Drobeta Turnu Severin Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi a alocat suma de 726.000 lei pentru amenajarea unei noi secţii de oncologie în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Drobeta Turnu Severin, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii, Cristian Jianu.
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.