Cele mai citite
 


Vâlcea: Mănăstirea Govora şi Spitalul TBC, racordate la gaze naturale, după 10 ani de la demararea lucrărilor
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul TBC şi Mănăstirea Govora vor fi racordate la reţeaua de gaze naturale la 10 ani de la demararea lucrărilor, a declarat miercuri pentru AGERPRES preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea.
"Introducerea reţelei de distribuţie a gazelor naturale în comuna Mihăeşti, localitate unde se află Spitalul TBC şi lăcaşul de cult, Mănăstirea Govora, a fost cea mai lungă investiţie, ca timp, din câte s-au realizat în judeţul Vâlcea. Ea a durat mai bine de 10 ani şi încă nu s-ar fi încheiat dacă nu se găseau sursele financiare necesare pentru achitarea ultimelor lucrări. Pentru a trece acest obstacol, Primăria comunei Mihăeşti a primit sprijinul necesar din partea Consiliului Judeţean nu numai prin fondurile alocate, ci şi prin intervenţiile pe care am fost nevoit să le întreprind la conducerea SC Distrigaz Sud Reţele, cât şi la Departamentul Reglementare Acces la Reţea şi Autorizare în domeniul energiei electrice şi gazelor naturale", a precizat Câlea.
În urma acestor diligenţe, Comitetul de Reglementare al Departamentului a urgentat analizarea rapoartelor elaborate de specialişti şi a aprobat standardele de performanţă pentru serviciile de transport şi distribuţie a gazelor naturale.
Printr-o adresă transmisă preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, SC Distrigaz Sud a comunicat că cele două standarde de performanţă au fost atinse şi, ca urmare, s-au emis Autorizaţia nr. 144 pentru funcţionarea distribuţiei de gaze şi Licenţa nr. 907 care au permis includerea satelor Bârseşti, Negreni, Govora sat, Mihăeşti, Arsanca, Scărişoara şi Vulpuieşti în sistemul centralizat de alimentare cu gaze.
"Dar pe lângă cele câteva sute de gospodării, prin autorizarea şi licenţierea distribuţiei de gaze s-a rezolvat şi problema delicată, până acum, privind asigurarea combustibilului pentru încălzire la Spitalul de pneumoftiziologie 'Constantin Anastasatu', la grădiniţele şi şcolile din localitate, la agenţi economici, precum şi la Mânăstirea Govora", a mai adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.
Tot în 2011, după mai bine de 6 ani de la începerea lucrărilor locuitorii oraşului Călimăneşti beneficiază de gaze naturale. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii a aprobat o investiţie de 4,3 milioane pentru reabilitarea Spitalului TBC din Vâlcea Ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu a aprobat investiţia de aproximativ 4,3 milioane lei necesară reabilitării şi modernizării Spitalului de de pneumoftiziologie 'Constantin Anastasatu', a declarat marţi pentru AGERPRES, senatorul liberal, Daniel Niţu.
Vâlcea: Izvoarele medicale din staţiunile balneare ale judeţului sunt complet funcţionale Izvoarele medicale din staţiunile balneare Olăneşti, Călimăneşti şi Govora sunt complet funcţionale, apele au fost verificate şi sunt în parametrii, au precizat pentru AGERPES primarii celor trei staţiuni vâlcene.
Vâlcea: Mai multe puncte de prim ajutor în judeţ, inclusiv în staţiunile balneologice Toate cele patru staţiuni balneologice din judeţul Vâlcea beneficiază de puncte de prim ajutor în contextul temperaturilor caniculare din judeţ, la care se adaugă punctele din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani şi Horezu.
Vâlcea: Primăria din Băile Govora propune 25 ha de teren intravilan pentru potenţialii investitori Primăria staţiunii vâlcene Băile Govora propune un teren de 25 de ha situat în intravilan pentru investiţii în turism, a declarat, luni, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Mihai Mateescu.
Vâlcea: Nereguli la Spitalul TBC, semnalate de şeful sindicatului Râmnicu Vâlcea, 2 feb /Agerpres/ - Liderul de sindicat din Spitalul de Pneumoftiziologie 'Constantin Anastasatu' din Vâlcea, Ionuţ Rotaru, acuză existenţa mai multor nereguli grave în desfăşurarea activităţii la această unitate, pentru care, susţine el, responsabilă ar fi dr. Cornelia Vultur, directoarea...
Dorel Jurcan, candidat PDL la preşedinţia CJ Vâlcea: Vreau ca tinerii să aibă oportunitatea de a începe o afacere (interviu) Candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, susţine într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul câştigării competiţiei electorale, are în vedere implementarea proiectelor ce vizează infrastructura, alimentarea cu apă şi lucrările de canalizare, dezvoltarea întreprinderilor...