Cele mai citite
 


Vaslui:Consiliul Judeţean va cheltui peste şapte milioane de lei pentru reabilitarea unei foste staţiuni balneare
joi, 15 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui va cheltui 7,4 milioane de lei pentru "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Centrului de Asistenţă Medico-Socială Ghermăneşti", o fostă staţiune balneară aflată în prezent în paragină.
Staţiunea Ghermăneşti dispune de apă termală care poate fi utilizată în tratamente balneare, dar poate fi şi consumată ca apă minerală.
Lucrările de reabilitare şi modernizare se vor face într-o perioadă de 12 luni, urmând a fi realizate construcţii pe aproape 1.000 de metri pătraţi.
Unitatea va avea 30 de paturi pentru categoriile defavorizate şi persoanele grav bolnave.
"Vorbim despre o staţiune distrusă de timp. O adevărată bogăţie. Intenţia noastră este să facem acolo o bază de tratament. Sunt cunoscute apele din zonă şi beneficiile lor. Am încercat să accesăm un proiect european, însă nu ştiu din ce motive am trecut pe locul secund. Atunci, am spus că va trebui să reabilităm clădirea fostului spital cu fonduri proprii, chiar dacă va trebui să investim acolo zece ani de zile", a declarat miercuri pentru AGERPRES preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.
Fosta staţiune balneară de la Ghermăneşti, judeţul Vaslui, a fost construită în 1912, când au fost descoperite puţuri cu ape sulfuroase, clorurate, iodo-bromurate, sodice-magneziene, folositoare pentru multe afecţiuni.
"În anul 1999, s-a constatat că, din punct de vedere calitativ, apele minerale de la Ghermăneşti sunt superioare celor de la Băile Herculane. Clădirea a ajuns în administrarea CJ Vaslui, având destinaţia de centru medico-social", a mai spus preşedintele CJ Vaslui.
Centrul balnear Ghermăneşti va dispune de spaţii de cazare, un restaurant, spaţii de tratament balnear (hidroterapie, electroterapie, termoterapie), un laborator de analize medicale, o sală de kinetoterapie, o zonă de relaxare cu jacuzzi şi saună, dar şi de spaţii de agrement: parc, loc de joacă pentru copii, teren de tenis. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Fonduri nerambursabile pentru modernizarea unui centru de asistenţă Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi este beneficiarul unui proiect de modernizare şi extindere a infrastructurii Centrului de asistenţă medico-socială din comuna Cujmir în valoare totală de peste 2, 6 milioane de lei.
Vaslui: Un spaţiu pentru salino-terapie şi un lac de agrement vor fi amenajate la un centru socio-medical Conducerea Centrului de Asistenţă Medico Socială din Băceşti intenţionează să amenajeze anul acesta, în cadrul unităţii, un lac de agrement şi un spaţiu pentru salino-terapie.
DESTINAŢIE: ROMÂNIA/Staţiunea Băile Herculane din Caraş-Severin, de la istoricul impresionant la unicităţile pe care le oferă Staţiunea Băile Herculane a atras mereu turişti datorită celebrelor ape termominerale, a aerului ce prezintă o ionizare naturală similară cu cea care poate fi respirată la 3.000 de metri, dar şi datorită istoricului zonei.
Vaslui: Proiect pentru îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie pentru copiii cu nevoi speciale, lansat la Negreşti Proiectul "Centru pentru Educaţie Incluzivă Negreşti" a fost lansat, joi, la Vaslui.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Proiect de 3,5 milioane lei pentru extinderea unităţii de asistenţă medico-socială din Sălişte Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a semnat, marţi, un nou contract de finanţare nerambursabilă prin care se va extinde sediul unităţii de asistenţă medico-socială din oraşul Sălişte, judeţul Sibiu, proiect în valoare totală de peste 3,56 milioane lei, potrivit unui comunicat al ADR Centru.