Cele mai citite
 


Adolescenţii americani consumă mai puţin tutun şi alcool, însă mai mult canabis /studiu/
vineri, 16 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dependenta si toxicologie
 

Adolescenţii americani nu au mai fumat şi nu au mai băut atât de puţin alcool de pe la mijlocul anilor '70, însă consumul lor de canabis nu a fost niciodată mai ridicat ca în prezent, potrivit unui studiu naţional publicat miercuri şi citat de France Presse.

În 2010, 18,7% dintre liceenii cu vârste de 17 şi 18 ani au mărturisit că au fumat tutun, faţă de vârful de 36,5% din 1997, potrivit Monitoring the Future, un studiu finanţat de Ministerul Sănătăţii care analizează în fiecare an comportamentele provocatoare de dependenţă ale tinerilor americani. Proporţia a scăzut la 6,1% în rândul adolescenţilor de 13 ani, faţă de 21% în 1996.

Cu privire la consumul de alcool, circa 63,5% dintre tinerii de 17 şi 18 ani /faţă de 74,8% în 1997/ şi 26,9% dintre adolescenţii de 13 ani /faţă de 46,8% în 1994/ au recunoscut că au băut în 2010.

'Binge drinking'-ul /băutul de cantităţi excesive de alcool în mod uzual, n.r./ a atras 6,4% dintre tinerii de 13 ani, 14,7% dintre cei de 15 ani şi 21,6% dintre cei de 17-18 ani. Această practică înregistrează cel de-al cincilea său an de scădere.

Pe de altă parte, pe fondul unei creşteri constante de mai mulţi ani, consumul de canabis nu a fost niciodată atât de ridicat: 36,4% dintre persoanele de 17-18 ani au fumat cel puţin o dată anul trecut, iar 6,6% au precizat că fumează acest drog uşor în fiecare zi. 11,4% dintre cei de 17-18 au consumat canabis de sinteză. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 46.773 de studenţi şi liceeni cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, chestionaţi în 400 de unităţi publice şi private de-a lungul SUA.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alcool, tutun, canabis: Tinerii sunt mai vulnerabili în a dezvolta dependenţă Consumul de alcool, tutun şi canabis rămâne important în rândul adolescenţilor francezi şi induce o dependenţă cu atât mai mare cu cât aceştia încep mai devreme, notează, vineri, cotidianul francez Le Figaro.
Dependenţa şi impulsivitatea bărbaţilor sunt înscrise în ADN Starea de dependenţă şi impulsivitatea bărbaţilor au cauze genetice, conform unui nou studiu realizat de cercetători americani care au identificat gena răspunzătoare, transmite LiveScience.com.
Studiu: Consumul de droguri uşoare, ridicat printre tinerii bucureşteni Un studiu efectuat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGAMB) pe un eşantion de 2.662 de tineri bucureşteni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, relevă că aceştia au încercat cel puţin odată droguri uşoare - tutun, alcool sau canabis.
SUA: Consumul de canabis s-a dublat într-un deceniu Consumul de canabis s-a dublat în Statele Unite ale Americii într-un interval de un deceniu, în prezent trei consumatori din zece, adică 7 milioane de persoane, abuzând de acest drog sau având dezvoltată o dependenţă de el, relevă un studiu publicat miercuri în revista medicală americană JAMA Psychiatry...
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Companiile romanesti pot economisi bani adresand problema dependentei la serviciu Alcoolismul si dependenta de droguri sunt probleme globale. Organizatia Internationala a Muncii estimeaza ca, la nivel mondial, pana la 5% din forta medie de munca este dependenta de alcool si pana la 25% consuma alcool in exces, riscand sa devina dependenta.