Cele mai citite
 


Buzău: Număr ridicat de viroze respiratorii şi pneumonii
vineri, 16 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 2.000 de persoane din judeţul Buzău s-au îmbolnăvit săptămâna trecută de viroze respiratorii şi pneumonii.
Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Buzău s-au înregistrat 2.067 de cazuri de viroze respiratorii, dintre care 17 au necesitat internarea.
'Cei mai afectaţi de viroze sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 5-14 ani, înregistrându-se 608 cazuri şi cei cu vârsta cuprinsă între 2 şi 4 ani, categorie de vârstă la care au fost înregistrate 504 de cazuri', a declarat joi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al DSP Buzău, Mihaela Voineagu.
Potrivit sursei citate, şi numărul pneumoniilor continuă să rămână ridicat, înregistrându-se 788 de cazuri, dublu faţă de săptămâna anterioară, din care 71 au necesitat internarea. Grupa de vârstă cea mai afectată este reprezentată de categoria de vârstă 5-14 ani, cu 193 de cazuri, dar şi cei cu vârsta cuprinsă între doi şi patru ani, cu 153 de cazuri, dar, până în prezent, nu a fost semnalat niciun caz de gripă.AGERPRES/(AS - Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Patru cazuri de gripă confirmate Primele patru cazuri de gripă au fost înregistrate în judeţul Buzău, a anunţat, joi, Biroul de presă al Direcţiei de Sănătate Publică.
Buzău: Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii, în creştere cu 15% Peste 2.220 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii şi pneumonii în judeţul Buzău, în ultima săptămână, cu aproape 15% mai multe decât în săptămâna precedentă.
Buzău: Aproape 2.000 de cazuri de viroze şi pneumonii, înregistrate în judeţ, într-o săptămână Aproape 2.000 de viroze respiratorii şi pneumonii au fost înregistrate în această perioadă în judeţul Buzău.
Buzău: Numărul infecţiilor respiratorii şi a pneumoniilor este de aproximativ trei ori mai mare ca anul trecut În ultima săptămână, numărul cazurilor de viroze şi de pneumonii aflate în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău este de aproape trei ori mai mare faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.
Comunicat de presă - Direcţia de Sănătate Publică Maramureş Informăm şi pe această cale populaţia din judeţul Maramureş că numărul de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii este în nivelul aşteptat pentru această perioadă. Nu s-au înregistrat cazuri de gripă.
Galaţi: A fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră în judeţ Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o femeie de 56 ani, din mediul rural, cu o infecţie cu virusul AH1PDM09, a declarat marţi, presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea...