Cele mai citite
 


Cluj: Arestatul Călin Stoia are nevoie de tratament balneo, afirmă avocatul Sergiu Bogdan
vineri, 16 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Omul de afaceri Călin Stoia, arestat în 'dosarul Apostu', are nevoie de tratament balneo-fizio-kinetoterapeutic, potrivit avocatului său Sergiu Bogdan.
'Tratamentul medical la care este supus domnul Călin Stoia este consecinţa unei afecţiuni cronice. Aşa cum reiese din fişa sa medicală, inculpatul suferă de spondiloză cervico-lombară, acesta având nevoie de tratament conservator balneo-fizio-kinetoterapeutic şi de o reevaluare lunară neurochirurgicală. După cinci zile de la luarea măsurii arestului preventiv, domnul Călin Stoia a acuzat dureri foarte mari la nivelul coloanei vertebrale, motiv pentru care a solicitat o evaluare medicală', precizează, într-un comunicat de presă, avocatul Sergiu Bogdan.
Avocatul apărării mai spune că afecţiunile de care suferă Călin Stoia reies din mai multe scrisori medicale, iar starea sa de sănătate ar fi cunoscută şi de organul de urmărire penală.
'Precizăm de asemenea că starea de sănătate a domnului Călin Stoia, dovedită cu acte medicale, a fost comunicată instanţelor de judecată, în scris şi verbal, încă de la momentul judecării recursului împotriva încheierii prin care s-a admis propunerea de arestare, respectiv 21.11.2011, susţinerea fiind reiterată în cererea de liberare pe cauţiune (29.11.2011) şi în recursurile de la ÎCCJ din data de 9.12.2011. Prin urmare, organul de urmărire penală cunoştea această situaţie încă de la acel moment, indiferent de modul de comunicare dintre DNA - ST Cluj şi IPJ Cluj', susţine, în comunicatul amintit, avocatul Sergiu Bogdan.
Omul de afaceri Călin Stoia, care este arestat alături de primarul Sorin Apostu pentru dare de mită, făcea zilnic deplasări la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca pentru proceduri şi fizioterapie.
IPJ Cluj preciza, într-un comunicat de presă, că tratamentul respectiv a fost solicitat de Stoia.
'Arestatul preventiv S. Călin a solicitat efectuarea unui consult medical, medicul unităţii recomandând efectuarea de investigaţii medicale de specialitate. Această solicitare a fost adusă la cunoştinţa procurorului şef al DNA care şi-a dat acordul pentru efectuarea de investigaţii de specialitate. Urmare a efectuării acestor investigaţii, medicii specialişti au recomandat efectuarea unor proceduri medicale şi fizioterapie în baza unui grafic de tratament. Şeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Cluj a verificat dacă în sistemul penitenciar din ţară există posibilitatea efectuării tratamentului prescris persoanei arestate preventiv, însă nu a fost identificată nici o locaţiei în acest sens', se menţiona în comunicatul IPJ Cluj.
Pe de altă parte, DNA susţine că declaraţiile IPJ Cluj nu corespund realităţii.
'În prezenta cauză, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj care îl avea în custodie pe inculpatul Călin Stoia nu a făcut nicio comunicare Serviciului teritorial Cluj nici cu privire la efectuarea de investigaţii de specialitate şi nici cu privire la procedurile de recuperare efectuate la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj de care a beneficiat inculpatul aflat în arest preventiv. Prin urmare, atât informaţia conţinută în comunicatul emis de IPJ Cluj referitoare la aceste aspecte, cât şi declaraţia inspectorului şef al IPJ Cluj, chestor Ioan Păcurar, nu corespund realităţii', preciza DNA, într-un comunicat de presă.
Pe 9 noiembrie, primarul Sorin Apostu a fost reţinut de DNA şi apoi arestat pentru 29 de zile printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj sub acuzaţia că a luat mită în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare. Tot atunci, Călin Stoia, administrator al companiei de salubrizare Brantner Vereş, a fost arestat pentru 29 de zile pentru dare de mită. Ulterior, Curtea de Apel Cluj a decis prelungirea cu 30 de zile a arestării celor doi, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat măsura.AGERPRES/(AS - Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DNA: Informaţiile IPJ Cluj referitoare la Călin Stoia nu corespund realităţii DNA susţine că declaraţiile reprezentanţilor IPJ Cluj nu corespund realităţii, în cazul omului de afaceri Călin Stoia, care face zilnic deplasări la Spitalul de Recuperare Cluj, deşi este arestat în dosarul ''Apostu''.
Cluj: Călin Stoia, arestat în 'dosarul Apostu', face zilnic fizioterapie în oraş Omul de afaceri Călin Stoia, care este arestat alături de primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, pentru dare de mită, face zilnic deplasări la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca pentru proceduri şi fizioterapie.
IGPR a constatat câteva nereguli în privinţa arestatului Călin Stoia IGPR a constatat mai multe nereguli în ceea ce priveşte starea de arest a omului de afaceri Călin Stoia, cercetat în 'dosarul Apostu'.
Cluj: Spitalul Clinic de Recuperare a fost preluat de CJ fără nicio datorie Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost preluat de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj fără nicio datorie, a declarat, joi, pentru AGERPRES directorul medical al unităţii sanitare, dr. Emil Bogdan.
Medici din Drăgăşani, trimişi în judecată pentru luare de mită Doi medici din Drăgăşani au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea sub acuzaţia că au cerut mită de la sute de pacienţi pentru a-i încadra fraudulos în grad de invaliditate în vederea pensionării.
Şefa Secţiei de Psihiatrie de la Spitalul din Arad, trimisă în judecată în dosarul testărilor ilegale de medicamente Delia Podea, şef al Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş", a fost trimisă în judecată de Parchetul General, în stare de arest preventiv, în dosarul testărilor ilegale de medicamente.