Cele mai citite
 


Facebook lansează o aplicaţie pentru prevenirea sinuciderilor
vineri, 16 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Facebook a lansat pentru utilizatorii săi americani şi canadieni un instrument de prevenire a sinuciderilor prin semnalarea mesajelor care sugerează că autorii lor plănuiesc să îşi pună capăt vieţii, relatează AFP.
Odată ce mesajul a fost semnalat, noua aplicaţie Facebook trimite autorului un e-mail în care îl sfătuieşte pe acesta să sune la un număr de urgenţă sau să discute online cu un specialist.

'Suntem mândri (...) să oferim noi posibilităţi pentru ajutorarea persoanelor aflate în dificultate', a declarat într-un comunicat Joe Sullivan, responsabil cu securitatea reţelei sociale care numără 800 de milioane de membri.

Aplicaţia lansată marţi a fost elaborată în colaborare cu o organizaţie americană care se ocupă cu lupta împotriva sinuciderii, National Suicide Prevention Lifeline.

Organizaţia, care primeşte 70.000 de apeluri telefonice pe lună, colaborează cu Facebook din 2006. Acest parteneriat 'a permis utilizatorilor Facebook să găsească rapid asistenţă atunci când au mai mare nevoie de aceasta', a asigurat dl Sullivan.

'Am aflat (...) că există multe persoane aflate în dificultate care nu se simt comfortabil vorbind la telefon', a explicat un responsabil al organizaţiei, John Draper, completând că 'această nouă aplicaţie le oferă o modalitate de a obţine asistenţa de care au nevoie atunci când o doresc'.

În Statele Unite au loc aproape 100 de sinucideri pe zi, potrivit directorului general al serviciului american de sănătate publică, Regina Benjamin, care a salutat într-un comunicat parteneriatul dintre reţeaua socială şi organizaţia care luptă împotriva sinuciderii.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a blocat accesul la reţelele de socializare Administratorul sistemului informatic al celei mai mari unităţi medicale din sud-estul ţării, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Constanţa, a blocat accesul de pe computerele instituţiei la toate site-urile radio-tv online şi reţelele de socializare, ca urmare a deciziei managerului, Dănuţ...
Echipa de detectivi Ray-Ban® „Never Hide" începe lupta împotriva produselor contrafăcute în România – fanii Ray-Ban sunt invitaţi să i se alăture! Luxottica Group, deţinătorul mărcii Ray-Ban, lider mondial în domeniul ochelarilor de soare şi de vedere, anunţă lansarea unei campanii de combatere a fenomenului de produse contrafăcute a ochelarilor de soare Ray-Ban în România, cu implicarea clienţilor săi cei mai loiali.
Miliardarii americani donează părţi importante din averile lor pentru cercetarea medicală Anunţul făcut de miliardarul din Silicon Valley Sean Parker de a investi un sfert de miliard de dolari în lupta împotriva cancerului şi pentru crearea unui institut dedicat imunoterapiilor face parte din iniţiativa 'Giving Pledge' lansată în 2010 de Bill Gates şi Warren Buffett, prin care miliardarii...
Peste 20.000 de americani ajung anual la urgenţă din cauza consumului de suplimente alimentare Peste 20.000 de americani ajung anual la urgenţă din cauza consumului de suplimente alimentare, conform unui studiu federal publicat în 'New England Journal of Medicine', citat joi de agenţia France Presse. Aproape o treime dintre aceşti pacienţi (28%) sunt adulţi tineri cu vârste cuprinse între 20 şi...
Dr.Camelia Roiu - în comisia de disciplină a Spitalului de Arşi, luni; aproximativ 23.000 de semnături pentru susţinerea medicului Doctoriţa Camelia Roiu - care a făcut publice imagini cu plaga unui pacient infestată cu larve, în secţia ATI a Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală - a fost convocată în comisia de disciplină a unităţii sanitare, luni, între timp fiind strânse aproximativ...
Camelia Roiu - în comisia de disciplină a Spitalului de Arşi, luni; aproximativ 23.000 de semnături pentru susţinerea medicului Doctor Camelia Roiu - care a făcut publice imagini cu plaga unui pacient infestată cu larve, în secţia ATI a Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală - a fost convocată în comisia de disciplină a unităţii sanitare, luni, între timp fiind strânse aproximativ...