Cele mai citite
 


Galaţi: Ambulatoriu după standarde europene, la Spitalul Judeţean
vineri, 16 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţului(CJ) Galaţi a finalizat, joi, proiectul de modernizare, extindere şi dotare a ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Clinic 'Sf. Apostol Andrei', care va prelua activitatea a patru policlinici din municipiul Galaţi.
Potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Eugen Chebac, proiectul, în valoare de 10.685.084 lei, din care valoarea aferentă finanţării nerambursabile a fost de 8.271.048 lei, iar cofinanţarea asigurată de CJ Galaţi, de 2.414.036 lei, a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013.
''Proiectul va avea un impact semnificativ pe plan local, implementarea sa asigurând accesul populaţiei la servicii medicale esenţiale de calitate prin îmbunătăţirea infrastructurii aferente funcţionării Ambulatoriului Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei' Galaţi. Practic, ambulatoriul preia funcţiile a patru policlinici care şi-au încetat sau redus drastic activitatea. Este vorba de policlinicile judeţeană, municipală, a combinatului siderurgic şi şantierului naval', a declarat Chebac.
Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 18 luni şi a constat în modernizarea spaţiilor şi instalaţiilor de utilităţi aferente vechiului ambulatoriu, introducerea unui serviciu medical nou prin extinderea imobilului şi realizarea unei construcţii unde va funcţiona un laborator RMN, dotarea a 30 de cabinete medicale, de diverse specialităţi.
''Beneficiari ai acestui ambulatoriu modern la standarde europene sunt toate persoanele care participă cu contribuţii la sistemul de sănătate, din judeţul Galaţi şi judeţele limitrofe. Prin darea în folosinţă a ambulatoriului va scădea cu 40 la sută încărcarea Spitalului Judeţean cu bolnavi, în sensul în care aceştia sunt mai întâi investigaţi şi dacă se impune, mai apoi, aceştia vor fi internaţi', a precizat Chebac.
În acest an, CJ Galaţi a investit în reţeaua sanitară aflată în subordinea sa aproximativ 6,7 milioane euro, bugetul iniţial pentru acest capitol fiind de aproximativ 1,5 milioane de euro.
AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Spitalul Clinic Sf. Apostol Andrei îşi va moderniza ambulatoriul Galaţi, 27 oct /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a organizat miercuri evenimentul de informare a grupului ţintă în cadrul proiectului 'Modernizare, extindere şi dotare ambulatoriu integrat de specialitate al Spitalului Clinic Sf. Apostol Andrei'.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Galaţi: Ambulatoriu modernizat la Spitalul de copii Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Sf. Ioan' Galaţi are începând de miercuri un ambulatoriu de specialitate echipate la standarde europene.
Covasna: 22 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sf. Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind semnat vineri, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi...
Covasna: 22 de milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare a proiectului urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.
Brăila: Autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică, în dotarea ISU Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a fost dotat cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică (CNBR), pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre.