Cele mai citite
 


Guvernul bulgar vrea să interzică fumatul în cafenele, baruri şi restaurante
vineri, 16 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul bulgar a depus miercuri un proiect de lege în vederea interzicerii totale a fumatului în locurile publice închise, inclusiv cafenele, baruri şi restaurante, începând de la 1 iunie 2012, a anunţat serviciul său de presă, relatează AFP.
Bulgarii, recunoscuţi ca fiind printre cei mai mari fumători din Uniunea Europeană, după greci, nu mai au voie deja din 2005 să fumeze în clădirile guvernamentale, în mijloacele de transport public, în trenuri, în cinematografe şi în şcoli.

Cafenelele, barurile şi restaurantele pot să separe zonele pentru fumători de cele pentru nefumători, în timp ce unităţile cu suprafaţa mai mică de 100 de metri pătraţi sunt libere să aleagă între a interzice sau a permite fumatul.

Noua lege ar pune capăt acestor excepţii. Ea mai trebuie aprobată de Parlament, după o primă tentativă eşuată în aprilie 2010.

"Această măsură ar urma să permită limitarea consumului de tutun şi a efectelor sale dezastruoase asupra sănătăţii, deoarece ţigara este un factor de risc pentru numeroase boli - cancer, boli cardiace şi pulmonare", a explicat guvernul în proiectul său de lege.

Conform cifrelor Ministerului Sănătăţii, aproape trei milioane de bulgari, echivalentul a 44% din populaţia totală, sunt fumători regulaţi.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Societatea Română de Pneumologie cere interzicerea fumatului în spaţiile publice închise Societatea Română de Pneumologie solicită adoptarea unor prevederi legislative prin care fumatul să fie interzis în spaţiile publice închise, la locul de muncă, în parcuri, pe plaje, precum şi în locurile de joacă pentru copii şi în spaţiile în care se practică sportul, a declarat joi preşedintele Societăţii...
Cluj: Proiect de lege care ar putea creşte preţul alimentelor nesănătoase Preşedintele onorific al Federaţiei de Nutriţie, Boli Metabolice şi Diabet, Nicolae Hâncu, pregăteşte împreună cu doi parlamentari clujeni o iniţiativă legislativă care ar putea mări preţul alimentelor considerate nesănătoase, ca o măsură de descurajare a populaţiei în consumarea lor.
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
AFP: Ţigara, ''pe banca acuzaţilor'', în România şi în Balcani ''Există un loc pentru fumători ?'', întreabă un client într-un restaurant din Bucureşti. Ospătarul zâmbeşte, apoi spune: ''Nu vă neliniştiţi, puteţi fuma oriunde''. Cu toate acestea, chiar dacă în barurile din România încă se fumează, ideea de a interzice fumatul în aceste localuri câştigă teren, ca...
Ziua mondială fără tutun, marcată prin mai multe manifestări în ţară (grupaj) În fiecare an, pe 31 mai, în toată lumea se sărbătoreşte Ziua mondială fără tutun.
Grecia interzice complet fumatul în locurile publice de la 1 septembrie Grecia, o naţiune cu numeroşi fumători înrăiţi, a interzis fumatul în interiorul tuturor clădirilor publice de la 1 septembrie, întrucât o interdicţie parţială în acest sens emisă la 1 iulie a eşuat, a declarat luni ministrul sănătăţii, Marilisa Xenogiannakopoulou, citat de Reuters.