Cele mai citite
 


IGPR a constatat câteva nereguli în privinţa arestatului Călin Stoia
vineri, 16 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
IGPR a constatat mai multe nereguli în ceea ce priveşte starea de arest a omului de afaceri Călin Stoia, cercetat în 'dosarul Apostu'.
Neregulile se referă la locul unde acesta putea fi tratat şi în ce priveşte supravegherea sa în timpul transportului, se precizează într-un comunicat al IGPR Cluj, dat publicităţii joi.
'Ofiţerii din cadrul I.G.P.R. au identificat anumite nereguli în ceea ce priveşte verificarea posibilităţii efectuării tratamentului recomandat în cadrul reţelei medicale a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, verificarea fiind efectuată doar la nivelul judeţului, precum şi a informării procurorului privind motivele asigurării tratamentului medical în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj. Totodată, au fost identificate nereguli cu privire la supravegherea arestatului pe timpul asigurării transportului şi a efectuării procedurilor medicale, respectiv a modului de constituire a escortei, precum şi a instruirii şi echipării membrilor acesteia', se arată în comunicatul amintit.
Ca urmare a neregulilor constatate, 's-a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de 3 ofiţeri cu funcţii de conducere (cei doi adjuncţi ai şefului I.P.J. Cluj şi şeful CRAP al IPJ Cluj) şi a doi agenţi de poliţie'.
În documentul IGPR se menţionează că Stoia are drept la tratament medical.
'În urma verificărilor efectuate de către ofiţerii Direcţiei Control Intern a IGPR, cu privire la modul în care au fost respectate prevederile legale privind asigurarea tratamentului medical unei persoane arestate preventiv, aflată în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Cluj, s-a constatat faptul că persoana în cauză avea dreptul la tratament medical, acesta fiind prescris de un medic specialist', precizează IGPR.
IGPR a verificat şi modul în care şeful IPJ Cluj, Ioan Păcurar, s-a întâlnit cu arestatul Sorin Apostu.
'Un alt aspect verificat de ofiţerii Direcţiei Control Intern a fost cel privind un presupus comportament inadecvat al şefului IPJ Cluj faţă de un alt inculpat aflat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Cluj. Din verificări a rezultat faptul că în virtutea dreptului la petiţionare, inculpatul respectiv a solicitat audienţe la şeful IPJ Cluj, iar în cadrul acestora au fost discutate aspecte privind condiţiile de reţinere, reclamate de cel în cauză ca fiind improprii şi, totodată, a fost solicitat dreptul de a beneficia de o vizită din partea familiei', precizează IGPR în comunicatul de presă.
Omul de afaceri Călin Stoia, care este arestat alături de primarul Sorin Apostu pentru dare de mită, făcea zilnic deplasări la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca pentru proceduri şi fizioterapie.
IPJ Cluj preciza, într-un comunicat de presă, că tratamentul respectiv a fost solicitat de Stoia. 'Arestatul preventiv S. Călin a solicitat efectuarea unui consult medical, medicul unităţii recomandând efectuarea de investigaţii medicale de specialitate. Această solicitare a fost adusă la cunoştinţa procurorului şef al DNA care şi-a dat acordul pentru efectuarea de investigaţii de specialitate. Urmare a efectuării acestor investigaţii, medicii specialişti au recomandat efectuarea unor proceduri medicale şi fizioterapie în baza unui grafic de tratament. Şeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Cluj a verificat dacă în sistemul penitenciar din ţară există posibilitatea efectuării tratamentului prescris persoanei arestate preventiv, însă nu a fost identificată nici o locaţiei în acest sens', se menţiona în comunicatul IPJ Cluj.
Pe de altă parte, DNA susţine că declaraţiile IPJ Cluj nu corespund realităţii. 'În prezenta cauză, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj care îl avea în custodie pe inculpatul Călin Stoia nu a făcut nicio comunicare Serviciului teritorial Cluj nici cu privire la efectuarea de investigaţii de specialitate şi nici cu privire la procedurile de recuperare efectuate la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj de care a beneficiat inculpatul aflat în arest preventiv. Prin urmare atât informaţia conţinută în comunicatul emis de IPJ Cluj referitoare la aceste aspecte, cât şi declaraţia inspectorului şef al IPJ Cluj, chestor Ioan Păcurar, nu corespund realităţii', preciza DNA, într-un comunicat de presă.
Pe 9 noiembrie, primarul Sorin Apostu a fost reţinut de DNA şi apoi arestat pentru 29 de zile printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj sub acuzaţia că a luat mită în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare. Tot atunci, Călin Stoia, administrator al companiei de salubrizare Brantner Vereş, a fost arestat pentru 29 de zile pentru dare de mită. Ulterior, Curtea de Apel Cluj a decis prelungirea cu 30 de zile a arestării celor doi, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat măsura. AGERPRES/ (AS-Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DNA: Informaţiile IPJ Cluj referitoare la Călin Stoia nu corespund realităţii DNA susţine că declaraţiile reprezentanţilor IPJ Cluj nu corespund realităţii, în cazul omului de afaceri Călin Stoia, care face zilnic deplasări la Spitalul de Recuperare Cluj, deşi este arestat în dosarul ''Apostu''.
Cluj: Călin Stoia, arestat în 'dosarul Apostu', face zilnic fizioterapie în oraş Omul de afaceri Călin Stoia, care este arestat alături de primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, pentru dare de mită, face zilnic deplasări la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca pentru proceduri şi fizioterapie.
Cluj: Arestatul Călin Stoia are nevoie de tratament balneo, afirmă avocatul Sergiu Bogdan Omul de afaceri Călin Stoia, arestat în 'dosarul Apostu', are nevoie de tratament balneo-fizio-kinetoterapeutic, potrivit avocatului său Sergiu Bogdan.
Oprescu cere voie judecătorilor să se interneze în spital, pentru investigaţii medicale Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri că a depus la Tribunalul Bucureşti o solicitare prin care cere permisiunea din partea instanţei de a se interna în spital, în vederea efectuării unor investigaţii medicale.
Cluj: Spitalul Clinic de Recuperare a fost preluat de CJ fără nicio datorie Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost preluat de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj fără nicio datorie, a declarat, joi, pentru AGERPRES directorul medical al unităţii sanitare, dr. Emil Bogdan.
Şeful DSP Cluj: Spitalul Clinic de Recuperare nu a preluat Centrul de sănătate din comuna Mociu Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca nu a preluat Centrul de sănătate din comuna Mociu, care nu mai funcţionează de la 1 aprilie, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, dr. Dorina Duma.