Cele mai citite
 


O americană din cinci a fost victima unui viol sau a unei tentative de viol /studiu/
vineri, 16 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Aproape o americană din cinci a fost victima unui viol sau a unei tentative de viol în viaţa sa, potrivit unei anchete a Centrelor de control şi prevenţie a bolilor /CDC/, publicat miercuri şi citat de AFP.

Studiul, primul realizat pe un eşantion de 10.000 de femei contactate telefonic în anul 2010, arată că 18,3% dintre femei au fost 'violate într-un moment al vieţii lor'. Puţin peste jumătate /51,1%/ spun că au fost agresate de un 'apropiat', iar 40,8% de o cunoştinţă, conform raportului de 113 pagini publicat pe site-ul de internet www.cdc.gov.

Potrivit agenţiei federale, 1,3 milioane de femei au fost violate anul trecut, în timp ce Ministerul Justiţiei vorbeşte de 188.380 de violuri. Raportul adaugă că 24,3% dintre femei şi un bărbat din şapte au suferit 'violenţe fizice grave'.

'Acest raport arată impactul teribil pe care aceste acte violente îl au asupra vieţilor a milioane de americani', a declarat ministrul sănătăţii Kathleen Sebelius într-un comunicat, adăugând că documentul va ajuta la formularea şi implementarea unor măsuri împotriva violenţelor domestice şi a agresiunilor sexuale.

Pe de altă parte, raportul precizează că 5% dintre bărbaţii americani au fost violaţi în viaţa lor, în acest caz ancheta fiind realizată pe un eşantion de 7.400 de bărbaţi. Peste un sfert dintre victime /27,8%/ au fost violate înainte de a împlini vârsta de 10 ani.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Patriciu Achimaş Cadariu: Ancheta epidemiologică în cazul copiilor cu SHU de la Feteşti continuă Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a declarat luni că ancheta epidemiologică în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic transferaţi de la Feteşti la Spitalul "Marie Curie" este în desfăşurare.
Ministrul Sănătăţii: Investigaţiile în cazurile copiilor infectaţi cu E-coli continuă; rezultatele prezentate de Cantacuzino, doar un fragment Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat vineri, la Bistriţa, că ancheta în cazul copiilor infectaţi cu bacteria E-coli nu este finalizată şi că rezultatele prezentate de Institutul Cantacuzino reprezintă "o mică fotografie din tot acest proces".
Achimaş-Cadariu: Sunt frustrat că nu avem rezultate la ancheta în cazul copiilor de la 'Marie Curie' Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, spune că se simte ''frustrat'' că nu are rezultate la ancheta desfăşurată în cazul copiilor internaţi la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic.
Ministrul Sănătăţii a solicitat o anchetă în cazul unei tinere operate la Iaşi ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a solicitat vineri o anchetă în cazul unei tinere care, după ce a fost operată la spitalul Clinic de Obstetrică - ginecologie "Elena Doamna" din Iaşi, se află în comă indusă şi primeşte îngrijiri medicale într-o altă unitate sanitară.
Ministrul Sănătăţii a dispus efectuarea unui control la contractele de achiziţii de dezinfectanţi la IOB Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a dispus marţi Corpului de Control efectuarea unei anchete în ceea ce priveşte contractele de achiziţii încheiate de Institutul Oncologic Bucureşti cu firma producătoare a dezinfectanţilor în cauză, dar şi cu alţi agenţi economici care pot avea legătură...
Achimaş-Cadariu despre ancheta pe dezinfectanţi: Sub 5% din testele efectuate au fost neconforme Mai puţin de 5% din cele peste 3.500 de probe recoltate de la spitale au fost neconforme şi 95% - conforme, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, cu referire la ancheta efectuată în cazul dezinfectanţilor folosiţi în unităţile sanitare.