Cele mai citite
 


Primul elicopter achiziţionat de Ministerul Sănătăţii pentru misiuni de salvare
vineri, 16 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un elicopter EC 135 pentru acordarea asistenţei de urgenţă în zone defavorizate operate de SMURD. Aparatul va fi funcţional începând din prima parte a anului viitor.
Ministrul Sănătăţii Rittli Ladislau, care a participat la ceremonia de predare a aparatului de zbor în administrarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, a spus că acesta va ajuta la degrevarea unuia dintre elicopterele MAI dotate pentru misiuni de salvare operate în prezent de SMURD.
Costul achiziţiei este de peste 26,3 milioane lei, respectiv 22 milioane de la bugetul de stat, restul din venituri proprii ale ministerului.
'În următorii 4 ani, Ministerul Sănătăţii are în vedere investiţii importante în sistemul de urgenţă. Conform unui Acord Cadru pe care ministerul l-a încheiat anul acesta, vor fi achiziţionate peste 1200 de ambulanţe în vederea evitării învechirii parcului auto şi încă 5 elicoptere care vor asigura funcţionarea celor 4 puncte operative din Bucureşti, Tg. Mureş, Iaşi şi Timişoara/Arad', a detaliat Rittli Ladislau.
În prezent, bazele din Tg Mureş şi Bucureşti utilizează elicoptere achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii în perioada 2000-2004, iar bazele de la Iaşi şi Timişoara/Arad utilizează elicopterele MAI, dotate cu echipamente medicale.
Aparatele de zbor cumpărate de către Ministerul Sănătăţii vor intra în administrarea Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin transfer.
Dr Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că aparatul dispune de o dotare ultramodernă, cu cabină medicală detaşabilă, cu aparatură ultramodernă, poate transporta cinci persoane respectiv, medicul un asistent, cei doi piloţi şi bolnavul.
Livrarea s-a făcut într-un timp foarte scurt, de numai cinci luni.
Elicopterul este echipat cu două motoare şi poate atinge o viteză de 254 de km pe oră, pe o distanţă medie de aproximativ 635 km. Are o manevrabilitate excelentă şi o rată de disponibilitate mare. Costurile în exploatare sunt reduse, o gamă largă de utilizări şi se poate utiliza în misiuni de supravegherea parcurilor eoliene, platformelor maritime.
Dr. Raed Arafat a evidenţiat colaborarea dintre SMURD şi MAI, colaborare care a fost în beneficiul populaţiei, pentru salvarea de vieţi.
Subsecretarul de stat a declarat că până în 2014 vor fi 8 puncte operative la nivelul ţării unde vor funcţiona cele 6 elicoptere. Alte patru centre vor fi la Craiova, Constanţa - Deltă, regiune N- V şi pentru zona Galaţi.
La ceremonie au fost prezenţi ambasadorul Franţei, Henri Paul, ambasadorul Germaniei, Andreas von Mettenhein, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...
Până în 2014 va continua programul de dotare cu elicoptere a punctelor regionale, susţine dr. Raed Arafat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Un nou elicopter pentru SMURD Serviciile de urgenţă mobile îşi eficientizează activitatea prin achiziţionarea unui nou elicopter, acesta fiind un pas important în dezvoltarea asistenţei de urgenţă, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi.
Ministrul Sănătăţii: Baza aeriană SMURD din Craiova va colabora cu cea de la Bucureşti Noua bază aeriană de salvare SMURD din Craiova, deschisă vineri, va colabora cu cea de la Bucureşti, iar elicopterul trimis la Craiova va interveni şi în cazurile de urgenţă din judeţele limitrofe, a declarat ministrul Sănătăţii, Raed Arafat.
Raed Arafat:Lansarea componentei SMURD în zona Sebeş creşte capacitatea de intervenţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, fondatorul SMURD, a declarat, vineri, la Sebeş, că anul acesta au fost alocate fonduri pentru achiziţionarea a două elicoptere, dintre care unul va înlocui, în iulie, elicopterul de Poliţie de la Iaşi, iar cu celălalt se va inaugura, în septembrie...
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns la maturitate Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns deja la maturitate, a afirmat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), marţi, cu ocazia participării sale la festivitatea de aniversare a 4 ani de la operaţionalizarea SMURD Bucureşti.