Cele mai citite
 


PSD critică bugetele alocate sănătăţii şi aducaţiei în 2012
vineri, 16 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetele alocate sănătăţii şi educaţiei în 2012 sunt subdimensionate, au afirmat joi, într-o conferinţă de presă, Gabriel Ispas şi Graţiela Drăghici, vicepreşedinţi ai departamentelor de resort ale Partidului Social Democrat (PSD).
Vicepreşedintele departamentului de educaţie, Gabriel Ispas, consideră că prin fondurile (2,28% din PIB) alocate învăţământului în proiectul legii bugetului de stat pentru 2012, aflat în dezbaterea Parlamentului, Guvernul "încalcă grosolan" Legea Educaţiei Naţionale, care prevede un buget anual de 6% din PIB.
"Alocarea resurselor s-a făcut din condeiul Ministerului Finanţelor fără ca nici o unitate şcolară să fie întrebată dacă aceste costuri trebuie altfel dimensionate. (...) Sărăcia se împarte la numărul elevilor, iar învăţământul este aruncat în stare de faliment", a spus Gabriel Ispas.
El consideră că prin finanţarea fără consultarea prealabilă a universităţilor se încalcă autonomia universitară, iar "gimnaziul de cinci ani şi înfiinţarea şcolilor profesionale nu au acoperire bugetară".
Pe de altă parte, vicepreşedintele departamentului de sănătate, Graţiela Drăghici, a afirmat că "bugetul alocat sănătăţii în 2012 nu are nici o filozofie, fiind vorba de o formulă contabilă care e diferită de realitate".
Ea a precizat că proiectul bugetului de stat pe 2012 este de 4% din PIB, în timp ce media europeană este 8 % din PIB.
"Acest buget va duce la excluderea unor categorii vulnerabile de cetăţeni de la asistenţa medicală. Sumele alocate serviciilor medicale în 2012 sunt mai mici decât cele realizate la execuţia bugetară pe anul 2011", a spus Graţiela Drăghici, sperând ca "amendamentele PSD la proiectul legii bugetului de stat să fie măcar în parte acceptate". AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rodica Nassar: PSD îşi asumă creşterea treptată a nivelului din PIB alocat Sănătăţii Vicepreşedintele PSD Rodica Nassar a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, că o prioritate pentru social-democraţi este alocarea suplimentară, în fiecare an, a unui procent de 0,5% din PIB domeniului sănătăţii pentru a se ajunge la minim 6% din PIB la sfârşitul următorului ciclu parlamentar.
Alexandru Rafila (PSD): Sănătatea nu are nevoie de o lege mamut Partidul Social Democrat (PSD) a format un grup de lucru care să elaboreze un pachet de patru legi sectoriale în domeniul sănătăţii care să reglementeze sănătatea publică, asigurările de sănătate, asistenţa medicală şi funcţionarea instituţiilor din sănătate, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
PSD propune un proiect de sprijinire a medicinei de familie ca răspuns la "supeficialitatea" cu care CNAS tratează acest domeniu Refuzul medicilor de familie de a semna contractul-cadru se datorează "dezinteresului şi superficialităţii cu care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate tratează domeniul asistenţei medicale primare", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, doctorul Alexandru Rafila, vicepreşedintele Dep...
Nicolăescu:Secretarul de stat pentru asistenţă medicală trebuie să operaţionalizeze programul de cancer până la finele lunii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri la dezbaterea în Comisiile reunite de buget-finanţe a bugetului MS că secretarul de stat pentru asistenţă medicală a fost însărcinat să revizuiască până la finele lunii februarie programul naţional de oncologie şi să-l reaşeze pe principii care...
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.