Cele mai citite
 


Putin ironizează opoziţia: Panglicele albe ale protestatarilor mi-au amintit de lupta contra SIDA
vineri, 16 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul rus Vladimir Putin a declarat joi că a interpretat semnificaţia panglicilor albe, pe care le-au purtat manifestanţii pentru alegeri curate în Rusia, drept simbol al luptei împotriva SIDA.
"Sincer, când am văzut la televizor ce aveau unii în piept, este poate necuviincios, dar am crezut că este vorba de promovarea luptei împotriva SIDA, că sunt, pardon, contraceptive", a afirmat Vladimir Putin, în timpul sesiunii televizate de întrebări-răspunsuri cu cetăţenii ruşi.
Lupta împotriva SIDA este simbolizată de panglica roşie.
"Nu doresc violenţe la acest miting. Albul este simbolul purităţii, iar eu port această panglică albă în semn că vreau alegeri corecte, 'curate'. Sper ca în urma acestui protest, conducerea ţării va înţelege că ar fi mai bine să anuleze rezultatele alegerilor şi să organizeze un nou scutin, care să favorizeze dezvoltarea democraţiei", declara pentru Agerpres, Stanislav Sajin, de 27 de ani, unul dintre participanţii la protestul care a avut loc pe 10 decembrie în Piaţa Bolotnaia.
Tot joi, în cadrul emisiunii întrebări-răspunsuri, Vladimir Putin a afirmat că rezultatul alegerilor din Rusia reflectă voinţa populaţiei şi raportul real al forţelor din această ţară.
El a mai spus că acuzaţiile opoziţiei, de fraudare a alegerilor, sunt fireşti, adăugând că "opoziţia de aceea şi există, ca să lupte pentru putere".
Formaţiunea de guvernământ Rusia Unită s-a clasat pe primul loc ale alegerile din 4 decembrie, obţinând 49,32% din sufragii, dar înregistrând un declin de 15% faţă de scrutinul precedent, din 2007. AGERPRES/ (Victoria Vioară)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Acţiune de protest la Sofia împotriva reducerii fondurilor anti-SIDA Activiştii anti-SIDA din România, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Rusia, Ucraina şi alte ţări din estul Europei protestează împotriva reducerii finanţării din partea Fondului Global de Luptă Impotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei pentru Europea de est şi Asia centrală unde, susţin ei, SIDA se...
Numărul bolnavilor de SIDA continuă să crească îngrijorător în Rusia Numărul bolnavilor de SIDA continuă să crească în Rusia, unde cifrele privind decesele şi noile cazuri de îmbolnăvire sunt din ce în ce mai mari, în timp ce specialiştii denunţă absenţa unei strategii de prevenţie, informează joi AFP.
Tuberculoza şi SIDA afectează major sănătatea ruşilor /Washington Post/ Rusia se consideră membru cu drepturi depline al comunităţii internaţionale, cu nimic mai prejos de asemenea grei precum SUA şi China. Cu toate acestea, în probleme de sănătate a populaţiei Rusia se află în compania Botswanei, subliniază cotidianul The Washington Post, preluat de Inopressa.ru.
Rusia: Numărul persoanelor infectate cu HIV, aproape dublu în ultimii cinci ani Numărul persoanelor infectate cu HIV aproape s-a dublat în Rusia în ultimii cinci ani, de la 370.000 la 703.000, a declarat miercuri directorul Centrului federal rus de luptă împotriva SIDA, Vadim Pokrovski, transmite AFP.
Prezervative şi seringi în închisori pentru a lupta împotriva SIDA Distribuirea unor tratamente de substituţie, seringi şi prezervative în rândul deţinuţilor este crucială în lupta împotriva efectelor devastatoare ale drogurilor şi transmiterii SIDA în închisori, au avertizat experţi din întreaga Europă reuniţi la Bucureşti, relatează vineri AFP.
Life Ball împotriva SIDA de la Viena a adunat suma de 1,9 milioane de euro Cea de a 19-a ediţie a celui mai mare eveniment european de luptă împotriva SIDA care s-a desfăşurat sâmbătă la Viena a permis adunarea a 1,9 milioane de euro, au anunţat miercuri organizatorii, citaţi de AFP.