Cele mai citite
 


Singura Secţie Clinică de Recuperare Medicală Respiratorie din România, la Iaşi
vineri, 16 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Singura Secţie Clinică de Recuperare Medicală Respiratorie din România funcţionează de aproximativ trei ani la Spitalul de Recuperare din Iaşi.
Din nefericire, foarte puţini bolnavi cu afecţiuni respiratorii ştiu că tratamentul recuperator este foarte benefic şi că îşi pot efectua activităţile lor zilnice.
Conf.univ.dr. Paraschiva Postolache, şefa Secţiei Clinicii de Recuperare Medicală Respiratorie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi, susţine că lunar aproximativ 100 de persoane din toate colţurile ţării ajung la spital pentru programul de reabilitare, ei fiind ajutaţi de patru medici, două asistente, şase infirmiere şi un kinetoterapeut.
Conform medicului, urmând acest program de recuperare bolnavii vor depăşi faza de acutizare a afecţiunii respiratorii, cheltuielile vor fi mai mici, iar personalul implicat în ameliorarea sănătăţii bolnavilor va fi mai puţin numeros.
'Unii medicii nu trimit întotdeauna pacienţii la reabilitare pentru că se tem că îi pot pierde. Trebuie să se înţeleagă că în cadrul terapiei se vor urma câţiva paşi tocmai pentru ajutarea pacientului. Acesta va şti cum să tuşească în mod corect, cum să respire, să facă exerciţii corect şi acasă, să facă aerosoli cu apă sulfuroasă, să meargă la bazinul cu sulf. Efectele sunt vizibile de la o zi la alta', a explicat conf.univ.dr. Paraschiva Postolache.
Conform acesteia, tratamentul se face în baza unui bilet de trimitere de la medicul specialist sau contra cost pentru cei care solicită.
Unui pacient îi este indicat să stea nouă zile pentru a învăţa despre programul de reabilitare după care poate urma aceeaşi paşi la domiciliu. După trei luni se va face un control pentru a se verifica starea de sănătate a pacienţilor. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liste de aşteptare pentru băile cu sulf de la Spitalul de recuperare din Iaşi Angajaţii Spitalului de recuperare din Iaşi sunt nevoiţi să întocmească liste de aşteptare pentru persoanele care vor să îşi trateze afecţiunile în bazinele cu apă sulfuroasă.
Prima clinică de recuperare oncologică din România va fi construită în judeţul Caraş-Severin Fundaţia "Sfânta Irina" va construi primul centru de recuperare oncologică din România în Valea Nerei, judeţul Caraş-Severin.
Program de recuperare a persoanelor cu afecţiuni cardiace implementat, în premieră naţională, la Iaşi Specialiştii de la Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi au inaugurat, în premieră naţională, un program TV de educaţie şi recuperare a bolilor cardiovasculare.
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Iaşi: La aproape un an aude pentru prima oară Un copil în vârstă de 11 luni, diagnosticat cu hipoacuzie, este cel mai tânăr beneficiar al unei intervenţii chirurgicale efectuată în zona cohleară, într-o clinică din România.
Iaşi: Aproximativ 1.000 de persoane investigate termografic Aproximativ 1.000 de pacienţi care se aflau în curs de tratatament în Baza Clinică de Învăţământ a Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF 'Gr.T.Popa' Iaşi, au fost investigaţi termografic, iar pe baza termogramelor obţinute s-a putut institui un tratament corect ţinând cont de particularitatea...