Cele mai citite
 


Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică
vineri, 16 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul
 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.

Potrivit directoarei DSP, Laurenţia Militaru, cele 10.000 de doze de vaccin au ajuns în Tulcea marţi, instituţia statului demarând în ziua următoare acţiunea de distribuire a acestora către cabinetele medicilor de familie din judeţ.
'Prioritate vor avea în continuare în campania de vaccinare persoanele cu vârste de peste 65 de ani, bolnavii cronici, persoanele cu boli cardiace, respiratorii, diabet zaharat şi renal. Vom fi atenţi, de asemenea, şi cu cei tineri, cu personalul sanitar, care trebuie să fie protejat, dar şi cu gravidele", a afirmat Militaru.
Până în momentul de faţă, potrivit sursei, în cadrul campaniei de vaccinare derulată la nivelul judeţului au fost utilizate circa 5.400 de doze de vaccin.
În ultima săptămână, DSP a înregistrat 360 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii, cu 20 mai multe faţă de săptămâna anterioară, 90 de pneumonii, din care 28 au necesitat internare, şi niciun caz de gripă. AGERPRES/(AS-Luisiana Bîgea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Dozele de vaccin antigripal, distribuite medicilor de familie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a început distribuţia către medicii de familie a celor 5.400 de doze de vaccin antigripal, primite din partea Ministerului Sănătăţii.
Tulcea: A început distribuirea dozelor de vaccin antigripal către medicii de familie Direcţia de Sănătate Publică Tulcea a început miercuri distribuirea primelor 6.200 de doze de vaccin antigripal către medicii familie din judeţ.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică a solicitat 42.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a solicitat Ministerului Sănătăţii alocarea a 42.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea persoanelor aflate în grupele de risc, cererea de vaccin fiind întocmită în urma datelor primite din teritoriu de la medicii de familie şi de la unităţile ...
DSP Harghita a solicitat 35.000 de doze de vaccin antigripal Miercurea Ciuc, 21 oct /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat Ministerului Sănătăţii trimiterea în judeţ a aproximativ 35.000 de doze de vaccin antigripal.
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.
Tulcea: DSP aşteaptă vaccinurile antigripale Direcţia de Sănătate Publică Tulcea speră ca săptămâna viitoare să primească primele doze de vaccin antigripal pentru a începe campania de imunizare a populaţiei.