Cele mai citite
 


Covasna: Modificarea sistemului de coplată şi acreditarea Universităţii Sapientia, printre priorităţile UDMR în 2012
sâmbătă, 17 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Modificarea sistemului de coplată în sănătate şi acreditarea Universităţii Sapientia se numără printre priorităţile legislative ale UDMR în anul 2012, a declarat vineri la Sfântu Gheorghe, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.
El a menţionat că formaţiunea politică pe care o reprezintă nu a întocmit încă o listă cu priorităţile anului viitor, dar acestea vor fi prezentate la începutul sesiunii parlamentare de primăvară, adică la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie.
'Vor fi în toate domeniile priorităţi (...) Aş spune în zona învăţământului, acreditarea Universităţii Sapientia va fi o prioritate (...) În al doilea rând, o Ordonanţă de Urgenţă privind coplata, respectiv modificarea legii adoptate de Parlament, care trebuie schimbată. Nu e posibil să rămână aşa, în această formă legea', a spus Kelemen Hunor.
Acesta a mai menţionat că UDMR va veni cu propuneri legislative şi în domeniul sprijinirii familiei şi asistenţei sociale.
Vineri, liderul UDMR a avut întâlniri cu reprezentanţi ai bisericilor istorice maghiare, ai administraţiei locale, precum şi cu liderii platformelor politice din cadrul Uniunii.
Sâmbătă, Kelemen Hunor va conduce şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) din cadrul UDMR, care se va desfăşura la Biblioteca Judeţeană din Sfântu Gheorghe şi va fi prefaţată de decernarea premiilor 'Bradul de Argint', instituite în anul 2002 la propunerea fostului preşedinte al Uniunii, Marko Bela. AGERPRES (A-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Cinci lei, nivelul coplăţii la spitalele din Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe intenţionează să introducă nivelul minim de coplată, respectiv de 5 lei de pacient.
Covasna: Acreditarea Universităţii Sapientia, printre priorităţile UDMR în 2012 Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat sâmbătă, la finalul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), care a avut loc la Sfântu Gheorghe, că acreditarea Universităţii Sapientia este una dintre priorităţile legislative de anul viitor ale formaţiunii pe care o conduce.
Covasna: Antal Arpad (UDMR) - Ponta se joacă cu focul! Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că abrogarea HG privind înfiinţarea liniei cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş va 'da apă la moară' radicalilor maghiari şi, implicit, va conduce la radicalizarea UDMR.
Covasna: Fostul director al Spitalului Judeţean va prelua conducerea Serviciului de Ambulanţă Torok Zsuzsanna, fost manager general al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, va prelua conducerea Serviciului de Ambulanţă Covasna, în urma câştigării concursului pentru funcţia de director.
Covasna: Spitalul de recuperare cardiovasculară din staţiunea Covasna va introduce un tarif de coplată de 10 lei Spitalul de recuperare cardiovasculară din staţiunea Covasna va introduce un tarif de coplată de 10 lei, dar, potrivit estimărilor conducerii, sumele ce vor intra în bugetul instituţiei vor fi atât de mici încât nu vor acoperi cheltuielile de încasare.
Preşedintele Traian Băsescu, în Covasna (sinteză) Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Covasna, că proiectul de modificare a Constituţiei a fost finalizat şi că va fi trimis Parlamentului spre dezbatere cel mai probabil după sărbătorile de Paşte.