Cele mai citite
 


Argeş: USL şi PDL şi-au desemnat candidaţii la alegerile parţiale pentru Senat
sâmbătă, 17 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
USL şi PDL şi-au desemnat candidaţii la alegerile parţiale care ar putea avea loc la începutul anului viitor, pentru ocuparea locului de senator devenit vacant în urma demisiei democrat-liberalului Mircea Cinteză.
Liberalul Ion Popa a fost desemnat candidat al USL de către birourile judeţene ale PSD, PNL şi PC, reunite joi seară la Piteşti în şedinţă comună. Popa este preşedintele PNL Argeş şi a ocupat funcţiile de prefect şi subprefect în perioada 2005-2009.
Reprezentanţii PDL Argeş anunţaseră anterior numele unui posibil candidat la alegerile parţiale, în persoana omului de afaceri piteştean Daniel Dragomir.
La alegerile parţiale care ar urma să fie organizate pentru colegiul senatorial format în jurul municipiului Piteşti nu pot avea candidaţi, conform legii, decât formaţiunile politice care au participat şi au reuşit să depăşească pragul electoral la alegerile parlamentare din 2008.
Prefectul judeţului Argeş, Gheorghe Davidescu, afirma recent că alegerile parţiale ar putea fi organizate cel mai devreme în februarie 2012, după parcurgerea tuturor etapelor procedurale.
"După ce Senatul României va publica în Monitorul Oficial constatarea încetării mandatului domnului senator Mircea Cinteză, Instituţia Prefectului trebuie ca în termen de 45 de zile să solicite Guvernului României, respectiv Ministerului Administraţiei şi Internelor, organizarea de alegeri pentru acest colegiu. Aşadar într-un termen de 90 de zile, începând de la publicarea în Monitorul Oficial, este posibilă organizarea de alegeri. (...) Teoretic nu este posibil ca alegerile parţiale să se desfăşoare mai devreme de luna februarie", a declarat prefectul.
Senatorul PDL Mircea Cinteză şi-a dat demisia din funcţia de senator, începând din 9 decembrie, pe motiv de incompatibilitate. El a precizat că gestul său are în vedere incompatibilitatea cu activitatea pe care o desfăşoară în Colegiul Medicilor din Bucureşti şi în Adunarea Generală a Colegiului Medicilor Bucureşti.
Mircea Cinteză a fost ales senator în colegiul uninominal 4 din Circumscripţia electorală Argeş în 2008, pentru al doilea mandat consecutiv. Colegiul este format din municipiul Piteşti şi comunele Bascov, Băbana, Moşoaia, Albota, Bradu şi Oarja. AGERPRES/(AS - George Onea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Numărul elevilor de la o şcoală din Piteşti care au ajuns la spital cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns la 42 Numărul elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti care s-au prezentat la spital cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns marţi la 42, au anunţat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Argeş.
Argeş: Miting de protest la Piteşti faţă de situaţia sistemului sanitar Peste 100 de persoane participă miercuri, la Piteşti, la un miting de protest faţă de situaţia din sistemul sanitar în contextul în care, în ultimele zile, trei copii din Argeş au murit, iar alţii sunt internaţi la un spital din Bucureşti.
Argeş: Peste 20 de elevi de la o şcoală din Piteşti sunt în continuare internaţi cu toxiinfecţie alimentară Peste 20 de elevi de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti sunt în continuare internaţi, miercuri, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, au anunţat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Argeş.
Argeş: Câteva sute de persoane la mitingul de protest de la Piteşti faţă de situaţia sistemului sanitar Câteva sute de persoane au participat miercuri seară, la Piteşti, la un miting de protest faţă de situaţia din sistemul sanitar, în contextul în care, în ultimele zile, trei copii din Argeş au murit, iar alţii sunt internaţi la un spital din Bucureşti.
Argeş: 26 de copii de la o şcoală din Piteşti, la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară; jumătate au fost internaţi Zeci de copii, elevi la aceeaşi şcoală din Piteşti, s-au prezentat în ultimele 24 de ore la Spitalul de Pediatrie cu simptome de toxiinfecţie alimentară, jumătate dintre ei fiind internaţi.
Argeş: Numărul elevilor de la o şcoală din Piteşti internaţi cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns la 36 Numărul elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti internaţi cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns luni la 36, cu 14 mai mulţi decât în urmă cu o zi, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş.