Cele mai citite
 


Botoşani: Lucrătorii ISU chemaţi la spital pentru a scoate mâna unui copil dintr-un robot de bucătărie
sâmbătă, 17 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani au intervenit pentru a scoate mâna unei fetiţe de doi ani dintr-o maşină electrică de tocat carne, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU, Dorina Lupu.
Potrivit acesteia, apelul la echipa de descarcerare a venit din partea medicilor de la Spitalul de Copii din Botoşani, după ce copilul a ajuns spital cu mâna în robotul de bucătărie.
'Intervenţia, extrem de dificilă, s-a desfăşurat în sala de operaţii. Având în vedere locaţia, dar şi faptul că trebuia să se lucreze cu foarte mare atenţie, după aproximativ 45 de minute, salvatorii au reuşit să scoată mânuţa fetiţei', a afirmat Lupu.
Lucrătorii ISU nu au putut interveni cu echipamente speciale de descarcerare, ci au distrus robotul cu ajutorul unui foarfece de tăiat tablă. În timpul intervenţiei, angajaţii ISU au fost supravegheaţi de medici.
La final, s-a constatat că trei degete ale fetiţei au fost strivite.
În urmă cu trei ani, lucrătorii ISU au intervenit pentru a tăia o tijă de fier-beton care a străpuns umărul stâng al unui tânăr de 29 de ani. Bucata de fier avea o lungime de o jumătate de metru şi nu putea fi extrasă. Tija a fost tăiată până aproape de umăr cu ajutorul unui foarfece hidraulic. După ce pompierii şi-au încheiat misiunea, medicii au intervenit şi au reuşit să extragă bucata de fier, iar viaţa tânărului a fost salvată.AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şeful ISU Botoşani: Întreaga structură pentru situaţii de urgenţă este în doliu Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, colonelul Cristian Amarandei, şi-a manifestat, joi, regretul faţă de decesul celor patru membri ai elicopterului SMURD Iaşi care s-a prăbuşit în Republica Moldova.
Botoşani: Proiect pentru autospeciale şi echipamente de intervenţie în situaţii de urgenţă Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au lansat, marţi, un proiect în baza căruia vor fi achiziţionate atât în Botoşani, cât şi în celelalte cinci judeţe ale regiunii Nord - Est autospeciale şi echipamente de intervenţii în situaţii de urgenţă.
Botoşani: 300 de elevi vor participa la Şcoala de vară pentru situaţii de urgenţă organizată de ISU Circa 300 de elevi vor participa, în perioada 11 - 26 iulie, la a şasea ediţie a Şcolii de vară "Prezent şi Viitor în Siguranţă", organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.
Botoşani: ISU are în dotare patru noi ambulanţe de tip SMURD Patru ambulanţe de tip B2, care vor fi utilizate de Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), au fost predate, joi, echipajelor SMURD din judeţul Botoşani.
Botoşani: Şcoală de vară pentru situaţii de urgenţă, rezervată elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), filiala Botoşani a Crucii Roşii şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani vor organiza, în luna august a acestui an, o şcoală de vară pentru pregătirea elevilor în domeniul situaţiilor de...
Botoşani: Tabără de vară pentru pregătirea elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă Botoşani, 27 iul/ Agerpres/- Un grup de 50 de elevi botoşăneni va participa la cea de-a şasea ediţie a Taberei de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, care se va deschide, de luni, la Botoşani.