Cele mai citite
 


Covasna: Inaugurarea SMURD, în prezenţa ministrului Sănătăţii
sâmbătă, 17 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna va fi inaugurat oficial vineri, la Sfântu Gheorghe, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Rittli, şi a subsecretarului de stat Raed Arafat.
Judeţul Covasna a primit recent trei ambulanţe noi care vor fi repartizate localităţilor Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului.
Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Gyorgy Alfons, a declarat pentru AGERPRES că SMURD va deveni operaţional începând de anul viitor. Acesta a menţionat, totodată, că până în anul 2013 ISU Covasna va mai primi încă două ambulanţe moderne printr-un proiect regional finanţat din fonduri europene.
Tot vineri, în municipiul Sfântu Gheorghe va fi inaugurat, în premieră judeţeană, primul sistem de încălzire cu biogaz, la festivitate fiind invitat ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely.
De asemenea, în judeţ este aşteptată vizita ministrului Culturii şi Cultelor, Kelemen Hunor, a vicepremierului Marko Bela şi a mai multor parlamentari şi europarlamentari UDMR, care vor participa în cursul zilei, pe secţiuni, la o serie de consultări cu reprezentanţi ai bisericilor istorice maghiare, cadre didactice, oameni de afaceri, fermieri, organizaţii de tineret şi oameni de cultură.
Sâmbătă, la Sfântu Gheorghe se vor desfăşura lucrările şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) din cadrul UDMR, prefaţată de festivitatea de decernare a premiilor 'Bradul de Argint'. Acest premiu a fost instituit în anul 2002 la propunerea fostului preşedinte al UDMR Marko Bela şi se acordă în fiecare an persoanelor care au desfăşurat o activitate deosebită pentru 'redobândirea pământului natal' şi pentru înfăptuirea programului Uniunii.
Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat că este pentru a doua oară în decurs de 20 de ani când CRU se reuneşte la Sfântu Gheorghe, ultima dată fiind în anul 1995. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: ISU a primit trei ambulanţe SMURD; serviciul va deveni operational anul viitor Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a preluat luni trei ambulanţe care vor intra în dotarea Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ce va deveni operaţional la nivel de judeţ începând de anul viitor.
SMURD a devenit operaţional în judeţul Covasna Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit operaţional începând cu data de 1 februarie şi în judeţul Covasna, iar în prima zi a avut trei intervenţii.
Covasna: CJ va cofinanţa construirea garajelor pentru maşinile SMURD Consiliul Judeţean (CJ) Covasna va aloca 600.000 de lei din bugetul acestui an în vederea construirii garajelor necesare maşinilor intrate anul trecut în dotarea Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).
Covasna: SMURD aniversează un an de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna aniversează un an de la înfiinţare, perioadă în care a avut aproape 2200 de intervenţii.
Liviu Dragnea: SMURD va beneficia de sprijinul Consiliului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman va sprijini Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), care a fost inaugurat miercuri la Alexandria în prezenţa primului-ministru Mihai Răzvan Ungureanu şi a mai mulor autorităţi centrale şi locale.
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...