Cele mai citite
 


Dolj: Medicii de familie demarează campania "Prevenţia virozelor şi a complicaţiilor lor""
sâmbătă, 17 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea de Medicină de Familie Dolj demarează, începând de săptămâna viitoare, campania de promovare a sănătăţii "Prevenţia virozelor şi a complicaţiilor lor".
Campania se desfăşoară în colaborare cu Instituţia Prefectului Judeţului Dolj, Direcţia de Sănătate Publică Dolj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Casa de Asigurări de Sănătate Dolj şi Colegiul Medicilor Dolj.
Preşedintele Societăţii de Medicină de Familie Dolj, dr.Mirela Profir, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că rolul campaniei "Prevenţia virozelor şi a complicaţiilor lor" este acela de a promova în rândul populaţiei judeţului Dolj un set complet de măsuri de prevenire a virozelor respiratorii (inclusiv a gripei). Medicii de familie şi-au propus să îi determine pe doljeni să îşi însuşească deprinderile ce trebuie aplicate în caz de îmbolnăviri pentru prevenirea complicaţiilor acestor afecţiuni.
"Numărul bolnavilor şi al îmbolnăvirilor sunt în creştere în această perioadă, motiv pentru care considerăm că fiecare dintre noi trebuie să fie conştient de importanţa prevenţiei care este cea mai eficace măsură pentru sănătatea noastră şi a celor din jur. Demarăm această campanie acum, dată fiind perioada de risc crescut a apariţiei unor epidemii de viroze/gripă din cauza condiţiilor meteorologice specifice sezonului, dar şi a altor situaţii specifice perioadei, cum ar fi începerea vacanţelor şcolare/studenţeşti, zile libere urmate de reintrarea în colectivitate după sărbătorile de iarnă ", a declarat dr.Mirela Profir.
Campania de promovare a sănătăţii se va desfăşura, în primul rând, prin intermediul medicilor de familie din judeţul Dolj, cu sprijinul important al instituţiilor implicate. Programul campaniei presupune diseminarea de informaţii complete şi profesioniste către populaţia judeţului prin întâlniri, seminarii, mese rotunde, vizite în şcoli, coordonate de medici de familie, cu sprijinul medicilor de medicină şcolară, informaţii care vor fi întregite de materiale informative distribuite populaţiei.
Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea, a declarat, vineri, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că această campanie este binevenită în această perioadă, pentru că oamenii trebuie să înveţe să preţuiască sănătatea. Giugea a mai spus că programul de acţiuni care se vor desfăşura în cadrul acestei campanii urmează să fie definitivat în cel mult două zile. AGERPRES/(A - Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Medicii de familie nu semnează actele adiţionale impuse de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Dolj nu vor semna actele adiţionale la contractele încheiate pentru anul 2010, pregătite de Casa de Asigurări de Sănătate, pe motiv că acestea sunt întocmite în baza noilor acte normative pe care medicii doresc să le renegocieze.
Tulcea: Medicii de familie doresc ca vaccinările să fie plătite de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Tulcea doresc ca vaccinările care se efectuează în propriile cabinete să fie plătite de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), nu de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP), aşa cum prevede decizia Ministerului Sănătăţii.
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Dolj: CAS poartă discuţii cu medicii de familie Craiova, 8 ian /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj i-a invitat, vineri, la discuţii atât pe reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină Generală din România - filiala Dolj, cât şi pe cei ai Patronatului Medicilor de Familie, după ce medicii de familie din Dolj au anunţat, joi, că...
Dolj: Medicii de familie au decis să se mute la altă casă de asigurări de sănătate Craiova, 7 ian /Agerpres/ - Medicii de familie din Dolj au decis să se mute la altă casă de asigurări de sănătate, pe motiv că aceasta este singura soluţie de a scăpa de 'ilegalităţile, abuzurile, reaua-credinţă şi lipsa colaborării unor angajaţi ai Casei de Asigurări de Sănătate Dolj'.
Dolj: Medicii de familie susţin că nu vor distribui şi nu vor inscripţiona cardurile de asigurat Medicii de familie din judeţul Dolj declară că nu vor distribui şi nu vor inscripţiona cardurile de asigurat, pentru că acest proiect nu le aparţine şi nu reprezintă o activitate medicală, ci priveşte relaţia directă dintre Casa de Asigurări de Sănătate şi asigurat.