Cele mai citite
 


Dolj: Prefectul susţine că decizia de reziliere a contractului pentru programul "Cornul si laptele" este surprinzătoare
vineri, 16 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Craiova, 16 dec /Agerpres/ - Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că decizia Consiliului Judeţean Dolj de a rezilia contractul cu firma care distribuie în şcoli produse prin Programul 'Cornul şi laptele' în această perioadă este surprinzătoare în condiţiile în care firma care a câştigat licitaţia aduce produse proaspete în toate unităţile de învăţământ.
'Probabil e o chestie de mustrări de conştiinţă la nivelul Consiliului Judeţean, fiindcă altceva nu ştiu ce s-ar fi putut întâmplă. Surprinzător, nici o firmă locală nu câştigă licitaţii la astfel de acţiuni organizate de CJ Dolj, iar LACTIDO, care dă de lucru în Dolj, a fost executată de Direcţia Finanţelor, că aşa e legea, nu că aşa şi-a propus directorul de acolo să facă, şi a fost scoasă la vânzare pe bucăţi. Fiindcă activitatea Lactido se concentrase pe treaba asta. Nu cred că a avut cineva ceva de reclamat atâta timp cât Lactido a fost furnizorul laptelui ăstuia, UHT', a declarat Giugea.
Prefectul judeţului Dolj a mai spus că Direcţia de Sănătate Publică /DSP/ Dolj nu are nici un fel de informaţii legate de disfuncţionalităţi în activitatea de distribuţie a laptelui în şcoli. 'Rămânem surprinşi că această decizie este îmbrobodită în acest fel. Eu cred că trebuia să ştie mai multă lume despre decizia asta, nu să îmbrobodeşti, să dai întotdeauna un aspect de bunăvoinţă faţă de anumite lucruri, fiindcă sunt nişte perturbări acum care se produc. Şi, surprinzător, CJ a luat această decizie tocmai în apropierea vacanţei. De ce nu s-a produs de la începutul anului şcolar acest eveniment?', a mai spus Giugea.
La rândul său, directorul DSP Dolj, dr.Bebe Martin, a declarat că firma din Piteşti care aprovizionează şcolile din judeţ cu lapte este foarte mare, cu o capacitate de a distribui în tot judeţul, iar probleme există în unele localităţi din cauza condiţiilor de păstrare. 'A fost o licitaţie foarte bine organizată, iar în Craiova se aduce lapte proaspăt la toate şcolile, pentru că toate şcolile au condiţii de păstrare şi îl distribuie imediat. În celelalte localităţi din judeţ, în funcţie de distanţa unde se află şcoala, se face aprovizionarea de două sau patru ori pe săptămână cu alt tip de lapte care are termenul de valabilitate mai mare. Problema este modul de distribuire. există şcoli care nu au condiţii corespunzătoare de păstrare şi distribuire. Se ştie că sunt produse foarte uşor perisabile şi trebuie păstrate în condiţii optime', a declarat directorul DSP Dolj. Acesta a adăugat la nivelul judeţului Dolj nu a existat nici un caz de îmbolnăvire din cauza consumului de lapte sau corn.
Prefectul de Dolj a adăugat că la nivelul Prefecturii Dolj s-a constituit o comisie care va verifica în perioada vacanţei de iarnă spaţiile de depozitare a acestor produse din toate şcolile din judeţ.
Consiliul Judeţean Dolj a anunţat în urmă cu două zile că reziliază contractul cu asocierea de firme care se ocupă de distribuirea cornului şi laptelui elevilor din judeţ, pe motiv că acestea fie distribuie copiilor produse expirate, fie nu respectă termenele de livrare.
Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest contract va fi reziliat cu orice risc, chiar dacă se va ajunge în instanţă, pentru că autorităţile nu doresc să se îmbolnăvească copii după consumarea produselor expirate.
În Dolj sunt 65.000 de elevi şi preşcolari care beneficiază de acest program, pentru care se alocă anual peste 10 milioane de lei. Din cele 10 milioane de lei s-au cheltuit pentru acest an şcolar doar 10%, pentru restul de 90% urmând să se organizeze o nouă licitaţie. AGERPRES/(A-Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Medicii de la DSVSA controlează în şcoli locurile unde vor fi depozitate cornurile şi laptele Medicii de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj au început, marţi, controale în toate unităţile de învăţământ din judeţ privind condiţiile în care, odată cu începerea noului an şcolar, urmează să fie depozitate produsele alimentare destinate elevilor prin programul "Cornul...
Dolj: Cursuri suspendate în 10 şcoli şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie În judeţul Dolj, din cauza cazurile de gripă nouă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a dispus suspendarea cursurilor la 10 clase de şcoală generală şi liceu din tot atâtea unităţi de învăţământ, precum şi la două grupe de studenţi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie.
Dolj: Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost rapotate şase cazuri de de infecţie cu Clostridium difficile Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova după ce au fost raportate existenţa în luna septembrie a şase cazuri de infecţie cu Clostridium difficile, considerat drept principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu ...
Dolj:Secţii ale Spitalului Judeţean, închise temporar de DSP din cauza unei infecţii nozocomiale Craiova, 7 oct /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică Dolj a dispus suspendarea temporară a trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova pentru igienizare şi dezinfecţie finală, în urma unei anchete epidemiologice efectuate după ce spitalul a raportat pentru luna septembrie mai multe...
Dolj: DSP a lansat campania "Ai grijă de dinţii tăi!" Craiova, 20 mar /Agerpres/ - Direcţia de sănătate publică (DSP) Dolj a lansat, joi, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale, campania 'Ai grijă de dinţii tăi!' care are drept scop ameliorarea sănătăţii orale a populaţiei prin adoptarea comportamentelor sănătoase în special în familie, dar şi la...
Dolj: Campanie de informare-educare privind efectele consumului de alcool în rândul tinerilor Craiova, 4 iul /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică Dolj, în parteneriat cu Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Luptă Antidrog Craiova şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, organizează în luna iulie o campanie de informare-educare-comunicare privind efectele consumului de alcool în rândul...