Cele mai citite
 


Intervenţie chirurgicală în premieră la Spitalul Clinic "Bagdasar Arseni"
sâmbătă, 17 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O operaţie în premieră are loc vineri la Spitalul Clinic "Bagdasar Arseni" din Bucureşti. Medicii vor instala unei fetiţe de 16 ani un dispozitiv deasupra inimii pentru a stopa crizele de epilepsie.
Fetiţa a încercat mai multe tratamente, însă fără succes. Dispozitivul a fost achiziţionat de părinţi, iar intervenţia este realizată de o echipă de medici români şi din Slovenia.
Operaţia a început în jurul orei 10,30.
O altfel de intervenţie de introducere a unui dispozitiv s-a mai realizat în 2009 la doi adulţi de către echipele de medici de la Spitalul Universitar. Dispozitivul este însă foarte costisitor. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Intervenţie în premieră pentru implantarea unui dispozitiv la un copil cu epilepsie La Spitalul de Urgenţă "Bagdasar Arseni" a avut loc vineri în premieră o intervenţie de stimulare a nervului vag realizată la un copil, şi anume la o fetiţă de 16 ani care suferea de epilepsie.
Premieră la Spitalul Bagdasar: implantare de electrozi în creier pentru studiul şi tratamentul epilepsiei O intervenţie complexă de implantare a şapte electrozi intracerebrali, având ca scop identificarea exactă a locului în care se află focarul epileptic şi extragerea acestuia, a fost efectuată, în premieră, miercuri, la Spitalul Bagdasar - Arseni din Capitală.
Premieră medicală naţională în urologie, realizată la Fundeni, prezentată la congresul de specialitate O intervenţie chirurgicală realizată în premieră naţională de o echipă mixtă româno-austriacă la Centrul de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal Fundeni a fost prezentată la cea de-a 29-a ediţie a Congresului Naţional de Urologie ROMURO.
ŞTIINŢÃ: Intervenţie chirurgicală in utero în premieră în România O operaţie de hidrotorax fetal bilateral tratat in utero a fost realizată în premieră în România, la Maternitatea Regina Maria, în martie 2012, după ce o femeie aflata în cea de-a 29-a săptămână de sarcină, la o ecografie de rutină, a aflat că bebeluşul ei este foarte bolnav. Medicul ei curant a sfătuit-o...
Premieră medicală la Spitalul 'Marie Curie' - intervenţie chirurgicală cu sistem de neuronavigaţie Medicii specialişti neurochirurgi de la Spitalul "Marie Curie" - Sorin Târnoveanu şi Ionuţ Gobej, în echipă cu medicul anestezist Adriana Guriţă - au operat pe creier un copil de doi ani folosind un sistem de neuronavigaţie.
Intervenţie chirurgicală in utero, realizată în premieră O operaţie de hidrotorax fetal bilateral tratat in utero a fost realizată în premieră în România, informează un comunicat de presă al Maternităţii Regina Maria.