Cele mai citite
 


Judeţul Covasna a intrat în reţeaua SMURD
sâmbătă, 17 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Rittli, a participat vineri la inaugurarea oficială a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna, care va deveni operaţional începând de anul viitor.
În cadrul ceremoniei desfăşurate vineri în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, la care au participat mai multe oficialităţi locale şi centrale, au fost prezentate cele trei maşini SMURD intrate recent în dotarea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, ce vor fi repartizate localităţilor Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului.
Ministrul Sănătăţii a declarat că în foarte scurt timp SMURD va avea o reţea la nivel naţional, menţionând că vineri va fi inaugurat acest serviciu în judeţul Sălaj, iar în curând şi în ultimele patru judeţe neincluse încă în sistem.
Ladislau Rittli a adăugat că Ministerul Sănătăţii intenţionează ca în următorii ani să achiziţioneze între 300 şi 1.000 de maşini de intervenţie de urgenţă, în funcţie de fondurile pe care le va avea la dispoziţie.
Prezent la eveniment, secretarul de stat Mihai Capră din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a declarat că, în ciuda crizei şi a nedoritelor restructurări, capacitatea operativă a structurilor de intervenţie nu a avut de suferit.
'Deşi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, ca dealtfel toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor au trecut printr-un proces destul de dificil şi dureros de restructurare, capacitatea operativă a instituţiilor nu a avut de suferit. Faptul că suntem în măsură să inaugurăm astăzi acest serviciu este o dovadă în acest sens', a declarat Mihai Capră, amintind, în context, că în cursul zilei de joi în dotarea SMURD a intrat primul elicopter din cele şase care vor fi achiziţionate.
Acesta a ţinut să sublinieze că SMURD nu va face concurenţă Ambulanţei, ci va fi un serviciu complementar, ambele fiind parte a sistemului integrat de urgenţă.
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a promis public că anul viitor autorităţile locale vor sprijini construirea sediilor SMURD în cele trei localităţi - Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului, iar prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, a ţinut să menţioneze că se vor face demersuri pentru ca şi oraşul Baraolt să fie inclus în reţeaua SMURD. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Inaugurarea SMURD, în prezenţa ministrului Sănătăţii Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna va fi inaugurat oficial vineri, la Sfântu Gheorghe, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Rittli, şi a subsecretarului de stat Raed Arafat.
SMURD a devenit operaţional în judeţul Covasna Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit operaţional începând cu data de 1 februarie şi în judeţul Covasna, iar în prima zi a avut trei intervenţii.
Covasna: CJ va cofinanţa construirea garajelor pentru maşinile SMURD Consiliul Judeţean (CJ) Covasna va aloca 600.000 de lei din bugetul acestui an în vederea construirii garajelor necesare maşinilor intrate anul trecut în dotarea Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).
Covasna: ISU a primit trei ambulanţe SMURD; serviciul va deveni operational anul viitor Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a preluat luni trei ambulanţe care vor intra în dotarea Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ce va deveni operaţional la nivel de judeţ începând de anul viitor.
Vaslui: SMURD inaugurat în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Vaslui - echipaje de prim-ajutor Vaslui şi Bârlad a fost inaugurat, vineri, în prezenţa subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat şi a autorităţilor judeţene.
Covasna: SMURD aniversează un an de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna aniversează un an de la înfiinţare, perioadă în care a avut aproape 2200 de intervenţii.